Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Senioren in beweging

Als onderdeel van hun studie organiseren de studenten sport- en bewegingsactiviteiten. Ze begeleiden mensen in groepen, maar ook individueel. Keuzevak hierbij is ‘Senioren in beweging’. Voor dit vak lopen zij stage in o.a. woonzorginstellingen, maar ook bij beweeg- en sportverenigingen voor senioren in de buurt. In de praktijk komen zij de doelgroep kwetsbare senioren met dementie dus regelmatig tegen.

Op woensdag 2 februari kregen deze studenten daarom een training GOED omgaan met dementie op locatie. De training was een groot succes en wordt vast onderdeel van het keuzevak.

klas studenten training goed omgaan met dementie

Tevreden trainers

Trainer Lia blikt tevreden terug: “Het was erg leuk om te doen. Het was prettig dat we van te voren wisten wat het niveau en leerhouding van de studenten is. Daar hebben we op ingespeeld en ik denk dat het goed gelukt is. Ze hebben ’s nachts vast allemaal van de GOED methode gedroomd! De rollenspelen rond veel praktijksituaties zijn geweldig om te doen. Het ROC stuurde ook op betrokkenheid – een certificaat moet je immers verdienen! In samenwerking met de enthousiaste docenten is het gelukt om alle studenten in de rollenspellen te betrekken.“

 

diploma studenten training goed omgaan met dementie