Feestelijke start campagne Limburg
Maastricht UMC+ geeft startsein
Op maandag 19 februari gaf Drs. G. Zwart, Lid van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+ met een klap op de rode knop het sein om te beginnen met de bedrijfsestafette van de campagne. Maastricht UMC+ is de eerste van meer dan twintig organisaties die tijdens de campagne hun medewerkers de gelegenheid bieden om een training ‘GOED omgaan met dementie’ te volgen. Zij gaven het stokje door aan KBO Limburg en de gemeente Maastricht.
Groeiend aantal mensen met dementie
In haar welkomswoord legde Julie Meerveld, Manager Belangenbehartiging en Regionale Hulp bij Alzheimer Nederland, uit waarom het zo belangrijk is dat Limburg dementievriendelijk wordt. Limburg telt in 2020 naar verwachting 24.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal tot ca. 41.000 in 2040. Zeventig procent van hen woont thuis en neemt deel aan het gewone leven. Dat betekent dat je in Limburg steeds vaker mensen met dementie tegenkomt in de samenleving. Dan helpt het als mensen dementie weten te herkennen en hier goed mee om kunnen gaan.
Promotieteam Samen dementievriendelijk
Na afloop van de bijeenkomst bleef ons promotieteam in het ziekenhuis aanwezig om de genodigden, bezoekers en andere belangstellenden uitleg te geven over de campagne en de andere activiteiten van Samen dementievriendelijk. De deelnemers aan de bedrijfsestafette adopteren de campagne, maar de online training 'GOED omgaan met dementie' is voor iedereen gratis te volgen.
- Voor ons stond de afgelopen periode in het teken van de horeca. Op 7 oktober ging namelijk onze campagne ‘In de horeca’ weer van start, met als indrukwekkend boegbeeld meesterkok Ron Blaauw. En wat hebben we veel mensen bereikt en dementievriendelijk gemaakt!
3 tips om dementievriendelijk te koken
Iets wat voor vrijwel iedereen plezier brengt: eten. Of je nu graag uit eten gaat of liever thuis kookt, boodschappen doet op de markt of bij de super. Eten speelt in al onze levens een grote rol. En dat geldt natuurlijk ook zo voor mensen met dementie.