Stichting Football Memories

Samenwerking Stichting Football Memories en Alzheimer Nederland

Vrijwilligers van Stichting Football Memories worden via het programma Samen dementievriendelijk getraind in ‘Goed omgaan met dementie’. 

Foto: Toin Damen

 

 

 

Samen voetbalherinneringen ophalen.

Dat is de essentie van Football Memories. Ouderen ontmoeten elkaar in het stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van hun favoriete club. Football Memories richt zich primair op deelnemers (60+) voor wie dit soort sociale interacties niet meer zo vanzelfsprekend is, zoals bijvoorbeeld kwetsbare ouderen die kampen met eenzaamheid en/of (beginnende) dementie. Eind 2018 startte Willem II met Football Memories in Nederland. Inmiddels krijgt het initiatief elders navolging: veertien voetbalclubs, waaronder PSV en RKC, staan in de startblokken om aan de slag te gaan. Stichting Football Memories Nederland werkt samen met Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en Alzheimer Nederland en ondersteunt de clubs bij het opzetten van het programma. Zo biedt Alzheimer Nederland, via het programma Samen dementievriendelijk, aan alle betrokken vrijwilligers verschillende trainingen ‘Goed omgaan met dementie’ aan. Zodat zij weten hoe om te gaan met mensen met dementie.

We zijn trots dat we hier vanuit Alzheimer Nederland met het programma Samen dementievriendelijk een bijdrage aan mogen leveren. Samen werken we aan een dementievriendelijke samenleving.

Stichting Football Memories 2