Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Is het dementie?

Het zou zomaar kunnen dat deze persoon zo reageert omdat hij een vorm van dementie heeft. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Na de diagnose willen zij nog graag zo lang mogelijk hun normale leven leiden en wonen zij nog gewoon thuis. De kans dat een hulpverlener iemand met dementie tegenkomt is dus groot. Daarom is het fijn wanneer hulpverleners dementie herkennen en weten hoe te handelen. Met zo min mogelijk onrust voor degene die zij willen helpen. EHBO en Samen dementievriendelijk gaan intensief samenwerken om dit mogelijk te maken.

Ehbo training sociale benadering dementie
Hoe je iets zegt wordt belangrijker dan wát je zegt.

Instructeurs Eerste Hulp worden trainer Samen dementievriendelijk

In september 2017 worden de eerste instructeurs Eerste Hulp opgeleid tot trainer Samen dementievriendelijk. In de loop van het jaar zullen zij de (vrijwillige) hulpverleners binnen hun organisatie trainen in het GOED omgaan met dementie. In de trainingen leren de hulpverleners dementie herkennen en leren ze stapsgewijs vaardigheden aan die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie. Zodat zij mensen met dementie op de juiste manier kunnen benaderen op het moment dat deze hun hulp nodig hebben.

Online training ter voorbereiding

Natuurlijk hoef je niet te wachten tot september. Je kunt als voorbereiding natuurlijk alvast onze gratis online basistraining 'GOED omgaan met dementie' volgen. Ook interessant is de online training 'In het vrijwilligerswerk'. Daarin komen verschillende situaties aan bod waarin je ziet hoe onverwacht mensen met dementie kunnen reageren.

Ehbo Hulpverlenen dementie cursus gratis