plaatsen van vergeet-mij-nietje bij profiel

Samen groeien naar een dementievriendelijke buurt

Een half uurtje vrij maken voor iemand met dementie uit jouw buurt? Via het platform van WeHelpen kom je eenvoudig in contact met mensen met een hulpvraag. Wanneer je één van onze trainingen hebt gevolgd hebt kun je vanaf nu bij je profiel op wehelpen.nl met een vergeet-mij-nietje aangeven dat jij specifieke kennis hebt van dementie!

In één oogopslag: kennis van dementie

Ook mensen met dementie hebben hulpvragen. Julie Meerveld, Manager Belangenbehartiging en Regionale Hulp bij Alzheimer Nederland, voegde daarom op maandag 15 april als eerste het Samen dementievriendelijk vergeet-me-nietje toe aan haar profiel op het platform van WeHelpen. Het blauwe bloemetje maakt voor iemand met dementie of diens mantelzorger in een oogopslag duidelijk dat zij de training ‘GOED omgaan met dementie’ heeft gevolgd en de signalen van dementie weet te herkennen.

vergeet-mij-nietje bij profiel
vergeet-mij-nietje bij profiel

Samen voor mensen met dementie

"Op de website van Samen dementievriendelijk verwijzen we met plezier naar wehelpen.nl. Met de toevoeging van het bloemetje is de koppeling tussen onze platforms nog logischer geworden; mensen met dementie ontvangen vrijwillige hulp van iemand die specifieke kennis heeft van de ziekte. Dat is belangrijk want de omgang met mensen met dementie vraagt soms net een andere benadering of aanpak", aldus Julie Meerveld.

Meer vergeet-me-nietjes = meer getrainde vrijwilligers

Met het plaatsen van een vergeet-me-nietje is de groei ingezet naar een platform vol blauwe bloemetjes. Dat is nodig want de toename van mensen met dementie in Nederland verdubbelt naar verwachting de komende 20 jaar. Hoe meer vergeet-me-nietjes op wehelpen.nl, hoe meer vrijwilligers de training ‘GOED omgaan met dementie’ hebben gevolgd en dus weten hoe ze het verschil kunnen maken.
Gertjan van Rossum, algemeen directeur WeHelpen: "Samen dementievriendelijk heeft een hele belangrijke rol in het vergroten van kennis over dementie. Wij weten dat mensen graag een handje helpen. Met de verbinding tussen Samen dementievriendelijk en WeHelpen kan iemand die getraind is zijn of haar kennis direct inzetten bij iemand met dementie. Daarmee wordt het thema dementie nog zichtbaarder en kunnen mensen met dementie en hun naaste kiezen uit het aanbod van buurtgenoten. Dat maken we symbolisch zichtbaar met het prachtige blauwe vergeet-me-nietje."

Met de verbinding tussen Samen dementievriendelijk en WeHelpen kan iemand die getraind is zijn of haar kennis direct inzetten bij iemand met dementie.

Help je mee?

Ook iemand bij jou in de buurt een handje helpen met kennis van dementie? De gratis online training is in minder dan 15 minuten te volgen.

Wil je meer weten over deze samenwerking en de mogelijkheden voor jou?

vergeet-mij-nietjes

Eerder nieuws over de samenwerking

Lees meer over Samen dementievriendelijk en Wehelpen: