Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Wie of wat is WeHelpen?

WeHelpen is een coöperatie en opgericht door onder andere CZ, PGGM en Rabobank. Daarnaast zijn meer dan 130 gemeenten en maatschappelijke organisaties lid van WeHelpen.

WeHelpen gelooft dat iedereen ertoe doet en dat iedereen een keer hulp nodig heeft, voor onszelf of voor een naaste. Mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Dan is het fijn als zij een sociaal netwerk hebben, dat hen kan ondersteunen als dat nodig is.

WeHelpen computer cursus dementie herkennen

Vraag en aanbod

De website wehelpen.nl maakt zichtbaar wie een helpende hand wil bieden, maar ook wie een helpende hand nodig heeft. Ook is WeHelpen actief op specifieke thema's, zoals Mantelzorg, Orthopedie, Dementie en Niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Samenwerking

De visie van WeHelpen heeft sterke raakvlakken met die van Samen dementievriendelijk, dus samenwerking ligt voor de hand! Door onze krachten te bundelen kunnen we veel voor elkaar betekenen. Want mensen met dementie willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De gebruikers van wehelpen.nl kunnen na de zomer een op maat gemaakte training ‘Goed omgaan met dementie’ volgen, zodat zij weten hoe zij iets kunnen betekenen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zo werken we aan een samenleving waarin elkaar helpen vanzelfsprekend is. Want zorgen voor een naaste met dementie hoef je zeker niet alleen te doen.

WeHelpen deltaplan zieniseen training alzheimer

Benieuwd naar het vervolg van de samenwerking?

Volg ons op social media (Facebook, Twitter, LinkedIn of Youtube). Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom de samenwerking met WeHelpen! 

WeHelpen hond uitlaten familie dementie herkennen

Volg ons!

Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.