vrouw en man plukken bloemen

Samen dementievriendelijk en WeHelpen versterken elkaar

Onze missie is bekend: wij willen dementie bespreekbaar maken en Nederlanders bewust maken van wat zij kunnen betekenen voor iemand met dementie. Hoe meer organisaties en initiatieven bij ons aansluiten en met ons samenwerken, hoe meer we bereiken. WeHelpen is zo’n organisatie.

Wie of wat is WeHelpen?

WeHelpen is een coöperatie en opgericht door onder andere CZ, PGGM en Rabobank. Daarnaast zijn meer dan 130 gemeenten en maatschappelijke organisaties lid van WeHelpen.

WeHelpen gelooft dat iedereen ertoe doet en dat iedereen een keer hulp nodig heeft, voor onszelf of voor een naaste. Mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Dan is het fijn als zij een sociaal netwerk hebben, dat hen kan ondersteunen als dat nodig is.

Vraag en aanbod
De website wehelpen.nl maakt zichtbaar wie een helpende hand wil bieden, maar ook wie een helpende hand nodig heeft. Ook is WeHelpen actief op specifieke thema's, zoals Mantelzorg, Orthopedie, Dementie en Niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

meisje helpt vrouw op computer
WeHelpen_logo

Samenwerking

De visie van WeHelpen heeft sterke raakvlakken met die van Samen dementievriendelijk, dus samenwerking ligt voor de hand! Door onze krachten te bundelen kunnen we veel voor elkaar betekenen. Want mensen met dementie willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De gebruikers van wehelpen.nl kunnen na de zomer een op maat gemaakte training ‘Goed omgaan met dementie’ volgen, zodat zij weten hoe zij iets kunnen betekenen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zo werken we aan een samenleving waarin elkaar helpen vanzelfsprekend is. Want zorgen voor een naaste met dementie hoef je zeker niet alleen te doen.

Benieuwd naar het vervolg van de samenwerking?

Volg ons op social media (Facebook, Twitter, LinkedIn of Youtube). Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom de samenwerking met WeHelpen! 

samenwerking wehelpen