Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Activiteiten in de Week van Zorg en Welzijn

De medewerkers van Rosengaerde zetten hun expertise op allerlei terreinen in om dit mogelijk te maken. Zo leveren zij een bijdrage aan de bewustwording van de impact van dementie op de samenleving. Met als doel dat mensen niet alleen dementie (h)erkennen, maar ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. In de landelijke Week van Zorg en Welzijn, van maandag 12 t/m zaterdag 17 maart, organiseerde Rosengaerde verschillende activiteiten en trok eropuit in de gemeente Dalfsen. Zo verrastten zij deze week ouderen met een ontbijtje aan huis en verzorgden zij gastlessen bij scholen.

Rosengaerde Wijkontbijt omgaan met dementie

Training voor ondernemers en gemeente

In diezelfde week organiseerde Rosengaerde in samenwerking met Samen Dementievriendelijk trainingen 'Omgaan met dementie' voor medewerkers van de gemeente Dalfsen en ondernemers. Er was aandacht voor: hoe herken je iemand met dementie, wat zijn signalen en hoe kun je mensen met dementie het beste benaderen. Ook werd besproken wat organisaties en bedrijven kunnen doen om dementievriendelijk te worden. Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat.

Rosengaerde training goed dementie alzheimer

Dementievriendelijk voetpad!

Op dinsdag 13 maart vond bij Rosengaerde de aftrap van een dementievriendelijk voetpad plaats. Dit voetpad gaat van Rosengaerde naar de winkels en weer terug. De eerste stoeptegel werd symbolisch ingekleurd met de symbolen van Rosengaerde en het winkelwagentje. Het pad zal in de komende maanden gerealiseerd worden.