rabobank eindhoven veldhoven dementievriendelijk
Sticker en certificaat voor Rabobank Eindhoven-Veldhoven

"Als organisatie midden in de samenleving"

Hoe kun je mensen met dementie herkennen? En hoe kun je hen het beste benaderen? Dit zijn belangrijke vragen voor naaste familie en vrienden, maar zeker ook voor bedrijven. Daarom volgden de Seniorenadviseurs Dagelijkse Bankzaken, Financieel Advies en Private Banking van Rabobank Eindhoven-Veldhoven de online training ‘GOED omgaan met dementie’.

Toon begrip en geef vertrouwen

Veel mensen beseffen niet dat bij iemand met dementie het gedrag en karakter kunnen veranderen. De stemming kan zonder duidelijke aanwijzing omslaan en iemand kan uit het niets heel verdrietig, angstig of achterdochtig worden. Het aantal mensen met dementie groeit en de Rabobank vindt het belangrijk om hen goed te kunnen helpen. Tijdens de training leerden de adviseurs hoe zij verantwoord kunnen omgaan met mensen met dementie. De belangrijkste les: door begrip te tonen kun je mensen met dementie vertrouwen geven en helpen. 

Bij iemand met dementie kan het gedrag en karakter veranderen. De stemming kan zonder duidelijke aanwijzing omslaan en iemand kan uit het niets heel verdrietig, angstig of achterdochtig worden.

rabobank eindhoven veldhoven dementievriendelijk

Nu ook een speciale online training 'Bij de bank'

Medewerkers van de dagelijkse bankzaken, die tijdens hun werk regelmatig in contact komen met mensen met dementie, volgden naast onze online basistraining ook een speciale fysieke training, verzorgd door Wooninc Plus Vitalis uit Eindhoven. Inmiddels is ook onze gratis online training 'Bij de bank' gepubliceerd. Ook deze training wordt door Rabobank aan de medewerkers aangeboden. 

Zo lang mogelijk zelfstandig bankieren

Op maandag 3 september reikte Henk van den Heuvel, trainer bij Samen dementievriendelijk en Voorlichter bij Alzheimer Nederland, de sticker en het certificaat dementievriendelijk uit aan Directeur Particulieren & Private Banking Ruud Noten van de Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Ruud Noten: "Rabobank staat als organisatie midden in de samenleving. In ons jaarplan geven wij o.a. aandacht aan maatschappelijke thema`s zoals Samen Bankieren. Daarin bieden wij kwetsbare mensen, zoals mensen met dementie, hulpmiddelen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven bankieren. Alleen of met hulp van anderen.