Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Persoonlijk betrokken

“Mijn moeder overleed op 64 jarige leeftijd aan de gevolgen van vasculaire dementie”, vertelt Martijn. “Voor mijn gevoel is de beste tip, weet wat je niet moet doen, dan is de rest wat je doet altijd goed. Volg je gevoel (iedereen is namelijk anders en gaat anders met situaties om) en door mensen gerust te stellen help je hen al enorm.”

Een sociaal hart in Best

“De Prinsenhof is een uniek bedrijf in het hart van Best", glundert Martijn. "Sinds 1974 bestaan we als stichting. We zijn in het leven geroepen om een sociaal hart van Best te zijn. Verschillende verenigingen en goede doelen vinden hier hun thuis. Door deze vele sociale evenementen ontvangen wij veel oudere mensen in ons pand. Daarnaast organiseren wij veel feesten en evenementen. Van vergaderingen tot complete bruiloften!”

Prinsenhof Feest omgaan met dementie

Actief dementievriendelijk

“Ik ben samen met mijn team alert op mensen met dementie, zegt Martijn. “We proberen ze te helpen, nemen daar de tijd voor. Iedereen heeft de instructie gekregen dat wanneer mensen met dementie gezien worden, ze de volle aandacht krijgen. Wij zullen ons verder actief in blijven zetten en zo veel mogelijk promotie geven aan Samen dementievriendelijk. Aanstaande dinsdag staat de foto van ons team in de krant met de quote “Samen zijn wij dementievriendelijk!” .

Prinsenhof Best Gebouw dementie alzheimer
We zijn in het leven geroepen om een sociaal hart van Best te zijn.

Wat vonden de trainers?

Trainer Henk van den Heuvel: “Ik heb de training samen met mijn collega-trainer Ank Keereweer gegeven. Uit de gesprekken bleek dat de medewerkers (deels onbewust) al veel doen om de samenleving dementievriendelijk te maken. Na de PowerPointpresentatie werden tijdens de rollenspelen (in twee groepen) verschillende situaties, die voorkomen tijdens de activiteiten in de Prinsenhof, nagespeeld en besproken. Na afloop was de groep zeer tevreden en wij ook! De volgende stap die genomen wordt is het aanvragen van de sticker en het certificaat Samen dementievriendelijk."
 

Prinsenhof Best dementievriendelijke organisatie