Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Op de foto staand van links naar rechts: Vera van der Ree, Marion Strooper, Monique Hulzebos, Patricia Keizer, Guusje van Broekhuizen, Jacqueline Bais; en zittend: Saskia Kosters (links) en Karin Bode (rechts).

Succesvolle training voor enthousiaste mensen

Voor trainers Anneke en Nel was dit de eerste training die zij gaven en zij deden dit met veel plezier. Mede door de enthousiaste deelnemers was de training een succes. De stickeruitreiking vond plaats bij een van de pedicures thuis, waar de trainers werden ontvangen met koffie en iets lekkers. De uitreiking werd afgesloten met een feestelijk glaasje wijn.

Anneke les training cursus dementievriendelijk

Prima aanvulling op de praktijkervaring

De pedicures ervaren dat vooral veel ouderen behoefte hebben aan voetverzorging door een pedicure. Onder hun oudere cliënten bevinden zich ook cliënten met beginnende of gevorderde dementie. De ervaring die de zij in de praktijk al hebben met cliënten met dementie heeft extra gestimuleerd en gemotiveerd om aan de training deel te nemen. Zij verwachten dat het aantal cliënten met dementie in de nabije toekomst zal toenemen. Daarom is het voor hen belangrijk om te weten hoe je cliënten met dementie het beste benadert je, hoe je ze geruststelt, hoe je afspraken maakt etc. De training gaf hen handvatten voor het omgaan met mensen met dementie in de pedicurepraktijk en was een prima aanvulling op de ervaring die zij al hadden.

Anneke les training goed omgaan dementie

Dik verdiende stickers

Behalve het certificaat hebben alle acht pedicures inmiddels ook de sticker Samen dementievriendelijk ontvangen. Wat zij in de training hebben geleerd passen zij bijna dagelijks toe in de praktijk. Het nakomen van afspraken en betaling geeft bij een cliënt met dementie soms problemen. Daarom houden de pedicures regelmatig contact en zorgen ze dat afspraken niet vergeten worden. Ook de persoonlijke verzorging laat af en toe te wensen over. Door alert te zijn kunnen zij de nodige maatregelen treffen en afspraken maken met partners, naaste familieleden of verplegend personeel. Signaleren en communiceren...heel belangrijk!

Signaleren en communiceren...heel belangrijk!