Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Deventer dementievriendelijk

Op vrijdag 15 juni werd het startsein gegeven voor ‘Deventer dementievriendelijk’, waar wij natuurlijk graag bij aansloten. Tegelijkertijd ging ook FIER& van start, dat zich inzet voor een Deventer waarin mensen met én zonder dementie samen activiteiten of vrijwilligerswerk doen, op basis van gelijkwaardigheid. In de middag was er een kick-off bijeenkomst in het stadhuis, met sprekers van verschillende organisaties, onder wie onze relatiemanager bedrijven Roderik Reinstra.

Ons promotieteam trok gedurende de dag de stad in en deelde aan de inwoners lieve doosjes vergeet-mij-niet zaadjes uit, samen met informatiefolders. Dit gebaar werd ook omarmd door de lokale ondernemers, die graag een flink aantal doosjes van ons aannamen om uit te delen aan klanten bij de kassa. Het was duidelijk: Deventer heeft dementievriendelijkheid hoog in het vaandel!

Deventer dementievriendelijke omgeving dementie alzheimer

Vergeet-mij-niet-pad

Zowel in Deventer als in Zwolle werd een vergeet-mij-niet-pad gelegd. Met deze blauwe bloemenpaden vragen we aandacht voor mensen met dementie. De paden zijn ontworpen door Sanne Janssen en Gerjanne van Gink.

Feest in Zwolle

Op maandag 18 juni was het feest bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht in Zwolle. Zangeres en presentatrice Marga Bult, tot onze grote trots ook ambassadeur van én trainer bij Samen dementievriendelijk, verzorgde een spetterend mini-concert voor bewoners, familie, omwonenden en personeel. Er werd uit volle borst meegezongen met bekende Nederlandse en songfestival liedjes. Aansluitend verzorgden Marga en collega-trainer Lia van Nimwegen (tevens projectleider van FIER&!) een workshop waarin deelnemers aan de hand van voorbeelden tips kregen hoe ze goed om kunnen gaan met een naaste, cliënt of klant met dementie.

RTV Oost doet verslag

Ook RTV OOst was aanwezig bij de Zonnehuisgroep. Hier vind je het verslag met o.a. een radio- én een tv-interview met onze communicatieadviseur Hella van der Schoot. Later in de middag trok Marga Bult met een cameraman en ons promotieteam Zwolle in. Daar interviewde zij voorbijgangers met de vraag hoe zij omgaan met iemand met dementie. En natuurlijk kregen ook hier de inwoners de lieve vergeet-mij-niet-doosjes aangeboden.

Deventer RTV Oost dementievriendelijk dementie

Benieuwd waar wij nog meer langskomen?

Natuurlijk blijft het niet bij Deventer en Zwolle. In de week van 2 juli komen we o.a. naar Dalfsen, Enschede en Hengelo. Woon of werk jij in Overijssel? Doe dan mee aan onze campagne. Ga naar de speciale Overijssel pagina en doe de gratis training. Of meld je organisatie of gemeente aan.

Deventer

Zwolle