goed omgaan met dementie in de winkel
Werk jij in de retail of detailhandel?

Onze online training ‘In de winkel’ is vernieuwd!

Een dementievriendelijke retail en detailhandel. Dat is de inzet van onze nationale campagne ‘dementievriendelijke winkel’ die op maandag 29 oktober start. Tijdens de campagne brengen we onze vernieuwde online training ‘In de winkel’ onder de aandacht.

Nu met extra situaties en nieuwe vragen

Met een vergrijzende bevolking krijgen winkelmedewerkers steeds meer te maken met mensen met dementie. Denk aan klanten die tot 4x per dag hetzelfde komen kopen, niet goed weten hoe ze moeten betalen, onrustig gedrag vertonen of de weg kwijt zijn. Om iedereen die in de retail of detailhandel werkt meer handvatten te geven in het omgaan met mensen met dementie is er onze gratis online training ‘In de winkel’. Sinds kort zijn er aan deze training extra situaties met nieuwe vragen toegevoegd en is hij geschikt voor een brede groep winkelmedewerkers.

goed omgaan met dementie in de winkel

Als ik naar de supermarkt ga en ik weet dat de mensen daar bereid zijn mij te helpen, dan is het fijn om daar nog heen te gaan. Naar een plek waar mensen zijn en waar ik zelf de boodschappen kan halen die ik nodig heb. - Christa

Een klein beetje extra aandacht maakt een groot verschil

Een aantal grote retail organisaties is al gestart met het dementievriendelijk maken van hun filialen, zoals Albert Heijn en KPN. De training werd met succes aangeboden aan hun winkelmedewerkers. Directeur Winkels en Distributie Cees van Vliet van Albert Heijn: “Met plezier boodschappen doen, ook als iemand dementie krijgt. Dankzij de training weten onze medewerkers hoe ze mensen met dementie goede service kunnen bieden. Een klein beetje extra aandacht maakt een groot verschil.”

"Ik zie er niet uit als iemand met Alzheimer..."

Christa heeft dementie, maar dat zie je niet meteen als je haar ontmoet. Zij vertelt hoe het voor haar is om boodschappen te doen en roept winkelpersoneel op om vooral de gratis online training 'In de winkel' te volgen. Het is fijn als zij in de winkel de hulp krijgt die ze nodig heeft om nog zelf boodschappen te kunnen doen.