Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Nu met extra situaties en nieuwe vragen

Met een vergrijzende bevolking krijgen winkelmedewerkers steeds meer te maken met mensen met dementie. Denk aan klanten die tot 4x per dag hetzelfde komen kopen, niet goed weten hoe ze moeten betalen, onrustig gedrag vertonen of de weg kwijt zijn. Om iedereen die in de retail of detailhandel werkt meer handvatten te geven in het omgaan met mensen met dementie is er onze gratis online training ‘In de winkel’. Sinds kort zijn er aan deze training extra situaties met nieuwe vragen toegevoegd en is hij geschikt voor een brede groep winkelmedewerkers.

Afrekenen apotheek cursus omgaan met dementie
Als ik naar de supermarkt ga en ik weet dat de mensen daar bereid zijn mij te helpen, dan is het fijn om daar nog heen te gaan. Naar een plek waar mensen zijn en waar ik zelf de boodschappen kan halen die ik nodig heb.

— Christa

Een klein beetje extra aandacht maakt een groot verschil

Een aantal grote retail organisaties is al gestart met het dementievriendelijk maken van hun filialen, zoals Albert Heijn en KPN. De training werd met succes aangeboden aan hun winkelmedewerkers. Directeur Winkels en Distributie Cees van Vliet van Albert Heijn: “Met plezier boodschappen doen, ook als iemand dementie krijgt. Dankzij de training weten onze medewerkers hoe ze mensen met dementie goede service kunnen bieden. Een klein beetje extra aandacht maakt een groot verschil.”