Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Luisteren naar muziek en samen eten

Het beleven van een fijn moment door te luisteren naar muziek, mee te zingen en anderen te ontmoeten staat centraal in het Muziekcafé. Na het concert is er een gezonde gezamenlijke lunch. “Gezamenlijke eten is altijd een verbindend element”, vertelt voedingsdeskundige Hilda Monssink. "Het gaat om het genieten, waarbij de nadruk ligt op de gezelligheid van het samen eten." 
Het eerste muziekcafé is op 9 september. 

Amersfoort Muziekcafe samen dementievriendelijk
Je ziet hoe ze genieten wanneer ze een liedje herkennen van vroeger.

Genieten

Het Muziekcafe is een initiatief van stichting MuziekMoment. Oprichters van de nieuwe stichting zijn muziektherapeut Hilde Fescharek en Ineke Winkel, van jongs af aan vertrouwd met viool en fluit. Ineke is zich aan het bijscholen als persoonlijk begeleider voor speciale doelgroepen. Ze vertelt dat voor mantelzorgers en hun dierbare de momenten van ontspanning beperkt zijn. "Samen eropuit om iets leuks te doen, dat activeert ouderen die dementie hebben. Door de ontspanning die ze ervaren neemt hun zelfvertrouwen toe. Je ziet hoe ze genieten wanneer ze een liedje herkennen van vroeger."

Word dementievriendelijk! Doe GOED.

Met onze gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ test je in 15 minuten je kennis over dementie. Je leert in een aantal stappen hoe je contact maakt met iemand met dementie en hoe je hem of haar kunt helpen.

Samen dementievriendelijk alzheimer dementie