monuta dementievriendelijk
"Het is niet meer dan logisch dat we onze medewerkers trainen"

Monuta omarmt als eerste landelijke uitvaartorganisatie dementievriendelijkheid

Op donderdag 28 februari 2019 gaf Roos Zwetsloot, directeur Uitvaartzorg bij Monuta, samen met twintig collega’s het startsein voor een dementievriendelijke organisatie. Op het hoofdkantoor in Apeldoorn kregen zij de Monuta dementievriendelijk training.

Op naar 2020!

Monuta is daarmee de eerste landelijke uitvaartorganisatie die start met het dementievriendelijk maken van alle medewerkers met klantcontact. Alle gastdames of -heren, callcentermedewerkers en uitvaartverzorgers krijgen de training aangeboden. Monuta heeft als doel dat zij in 2020 allemaal het certificaat dementievriendelijk hebben ontvangen.

monuta dementievriendelijk
monuta dementievriendelijk

"Niet meer dan logisch!"

"Dementie treft één op de vijf mensen, bij vrouwen zelfs één op de drie. De ziekte heeft niet alleen een enorme impact op het leven van degene die de diagnose krijgt, maar raakt iedereen om die persoon heen. Als uitvaartorganisatie komen wij vaak in contact met mensen met dementie. Dat kunnen nabestaanden zijn, gasten bij een uitvaart of onze verzekeringsklanten. We vinden het daarom niet meer dan logisch dat we onze medewerkers trainen, zodat ze goed om kunnen gaan met mensen die dementie hebben. Als directie en management omarmen we de training, daarom doen we hier graag aan mee", zegt Roos Zwetsloot.

Training in twee delen

Het trainingsprogramma voor Monuta bestaat uit twee delen. Allereerst doen de deelnemers een online training om de kennis over dementie te vergroten. Als deze is voltooid, oefenen de medewerkers in een trainingsdag met op gemaakte praktijksituaties onder begeleiding van een tweetal speciaal opgeleide trainers. Wanneer zij de training hebben afgerond ontvangen zij een certificaat van Samen dementievriendelijk.

sticker dementievriendelijk

Jouw organisatie ook dementievriendelijk?

Verbeter je dienstverlening voor een hogere klanttevredenheid! Met een training 'Goed omgaan met dementie' leren jouw medewerkers dementie herkennen en leren zij hoe zij mensen met dementie het beste kunnen benaderen.