Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Respectvol

Crematorium Meerbloemhof in Zoetermeer is onderdeel van Monuta Uitvaartzorg. Zoals wij al eerder meldden zijn zij hard op weg om een dementievriendelijke organisatie te worden. Ook Meerbloemhof wil tijdens alle contactmomenten haar klanten en gasten respectvol te woord staan, dus ook mensen met dementie.

Hoe betrek je iemand met dementie bij een uitvaart?

Wanneer bijvoorbeeld de partner van iemand met dementie overlijdt, kan het lastig zijn om aan de achterblijvende partner uit te leggen wat er tijdens een plechtigheid gaat gebeuren. Er ontstaan ook vaak vragen en twijfels bij de familie. Is het verstandig de achtergebleven vader, moeder, tante of oom bij de uitvaart te betrekken? Hoe praat je er met hen over? En kunnen ze de emoties wel aan? Daarom iedereen die bij Crematorium Meerbloemhof in contact komt met klanten de training 'GOED omgaan met dementie' gevolgd. In de training leren zij signalen van dementie herkennen. Daarnaast zijn ze zich bewust van hoe iemand kan reageren en weten ze hoe ze hiermee om kunnen gaan.
Dankzij de training kunnen zij de familie voor en tijdens een afscheid goed adviseren wat ze kunnen doen, zodat hun naasten met dementie niet nog verder in verwarring raken. Dit draagt bij aan een afscheid met een goed gevoel voor iedereen.

Crematorium sociale benadering alzheimer dementie

Jouw organisatie ook dementievriendelijk?

Verbeter je dienstverlening voor een hogere klanttevredenheid! Met een training 'Goed omgaan met dementie' leren jouw medewerkers dementie herkennen en leren zij hoe zij mensen met dementie het beste kunnen benaderen. 

Sticker SDV Transparant training dementie