Meer nieuws & media

 • Hulp bij sociaal contact met mensen met dementie

  Weet je even niet waar je het over moet hebben met iemand met dementie? De nieuwe gratis app ‘Dat ben ik’ helpt je om het gesprek aan te gaan.

 • Wel of niet op bezoek bij iemand met dementie?

  De overheid raadt af om bij mensen op bezoek te gaan die 70 jaar of ouder zijn en/of een kwetsbare gezondheid hebben. Mensen met dementie vallen in deze groep. Er geldt echter een uitzondering voor kwetsbare mensen die zelfstandig wonen en die een klein sociaal netwerk hebben.

 • Omgaan met mensen met dementie in tijden van COVID-19

  De uitbraak van COVID-19 heeft grote invloed op onze samenleving en directe invloed op het dagelijks leven. De overheid verzoekt ons dringend om bezoek aan ouderen en kwetsbare personen (dus ook mensen met dementie die nog thuis wonen) te beperken. Maar we kunnen nog wel iets voor hen betekenen!

 • Trainingen op locatie tot 1 september afgelast

  In verband met de maatregelen rond het coronavirus hebben we besloten al onze trainingen op locatie tot 1 september te annuleren.

 • Hoe laat je deze Pasen zien wie je niet vergeet?

  Vooral tijdens de paasdagen is het extra moeilijk dat we niet bij onze dierbaren kunnen zijn. We missen elkaar, maar: we vergeten elkaar niet! Daarom roepen we samen met Alzheimer Nederland iedereen op om dat te laten zien, met het Vergeet-mij-nietje als symbool.

 • Hans terug op tv!

  Inmiddels steunen meer dan 315.000 mensen onze beweging. Maar dat is nog lang niet genoeg! Alle 17 miljoen inwoners van Nederland zijn nodig voor een dementievriendelijke samenleving. Daarom is vanaf maandag 17 februari onze commercial ‘Zien is 1... Doen is 2' terug op tv. Deze keer met Hans.

 • Samen dementievriendelijk heeft iets te vieren!

  Begin van het jaar hebben we ons doel voor eind 2020 al behaald: 310.000 mensen geregistreerd op onze website. Het programma is daarmee succesvoller dan gedacht. Hoe komt dat eigenlijk?

 • Samen dementievriendelijk op de Beursvloer in Ermelo

  Op 30 januari hield Welzijn Ermelo voor de vierde keer Ermelo’s Beursvloer. Bij dit evenement betekenen deelnemers iets voor elkaar, door onbetaald werk uit te wisselen. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en stichtingen, maar ook inwoners zijn welkom. Deze keer was ook Samen dementievriendelijk aanwezig in de persoon van trainer Jos van Deurne en oud-trainer Alex Kleijnen!

 • ActiZ dementievriendelijk! ANBO neemt het stokje over

  Op 19 december 2019 ontving ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties, het certificaat 'Samen dementievriendelijk' uit handen van Julie Meerveld van Samen dementievriendelijk. Vrijwel alle medewerkers van ActiZ volgden namelijk de online training ‘GOED omgaan met dementie’. ActiZ nodigde ANBO, de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, uit om dit ook te doen. Als leden van het Deltaplan Dementie geven zij het stokje voor een dementievriendelijke samenleving aan elkaar door.

 • Samen dementievriendelijk onderdeel van nieuw dementieprogramma minister De Jonge

  Minister De Jonge van VWS heeft vorige week zijn plannen voor een overkoepelend dementieprogramma voor de jaren 2021 – 2030 gepresenteerd. Een van de vier speerpunten is meer verbinding in de samenleving. Zo kunnen mensen met dementie en hun naasten mee blijven doen. Daarin ziet de minister een rol voor Samen dementievriendelijk.

 • Op weg naar een dementievriendelijke parochie

  Onder de titel 'Op weg naar een dementievriendelijke parochie' heeft de Sint Norbertusparochie in Roosendaal het initiatief genomen om vrijwilligers die regelmatig in contact komen met parochianen, zoals vrijwilligers van bezoekgroepen, kosters, e.d. een training van Samen dementievriendelijk aan te bieden.

 • 280.000 mensen dementievriendelijk!

  Het aantal mensen dat via onze website heeft laten weten goed om te willen gaan met mensen met dementie is de 280.000 gepasseerd. Een mijlpaal! Want daarmee zijn net zo veel mensen dementievriendelijk als er mensen met dementie in Nederland zijn.