Meer nieuws & media

 • Campagne ‘Kan ik voor jou’ opnieuw op tv

  Op dinsdag 18 augustus start Samen dementievriendelijk opnieuw een campagne ‘Kan ik voor jou’, waarin we oproepen hulp te bieden aan mensen met dementie. Leuk detail: de commercial is genomineerd voor de Gouden Loeki Award van Ster reclame!

 • Eden Hotels dementievriendelijk

  Bij Eden Hotels is iedereen altijd welkom! Alle medewerkers dragen bij aan die uitstraling en dat gevoel. Daarom biedt de hotelketen haar medewerkers een online training 'GOED omgaan met dementie', speciaal gericht op de horeca.

 • Samen dementievriendelijk lanceert vernieuwde online training 'In je buurt'

  Mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben behoefte aan steun van hun buren, vrienden en verenigingsmaatjes. Omdat veel mensen wel willen helpen maar niet goed weten hoe, starten wij dinsdag 21 juli de campagne ‘Omgaan met dementie in je buurt’, waarin we oproepen om onze vernieuwde gratis online training 'In je buurt' te doen.

 • Service met een dementievriendelijke glimlach

  Fletcher Hotels biedt haar medewerkers training Goed omgaan met dementie 'In de horeca'. Dankzij COVID-19 zijn inmiddels al 1000 medewerkers getraind.

 • Gemeente Molenlanden dementievriendelijk

  Op donderdag 25 juni ondertekende de gemeente Molenlanden samen met de regionale afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard van Alzhemer Nederland een convenant 'Dementievriendelijke gemeente'. Omdat er heel veel trainingen GOED omgaan met dementie zijn gevolgd, ontvingen zij behalve het certificaat ook de sticket Samen dementievriendelijk.

 • Samen dementievriendelijk introduceert nieuwe campagne 'Kan ik voor jou'.

  Uit onderzoek blijkt dat thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers dringend behoefte hebben aan meer steun van hun omgeving. Daarom start Samen dementievriendelijk dinsdag 23 juni de nieuwe campagne ‘Kan ik voor jou’, waarin we oproepen hulp te bieden aan mensen met dementie.

 • Hoe maak ik een dementievriendelijke website?

  Een onderdeel waar nog veel terrein te winnen valt op het gebied van dementievriendelijkheid zijn websites. Juist nu is het internet ook voor mensen met dementie een belangrijk middel om met de wereld in contact te blijven.

 • Hulp bij sociaal contact met mensen met dementie

  Weet je even niet waar je het over moet hebben met iemand met dementie? De nieuwe gratis app ‘Dat ben ik’ helpt je om het gesprek aan te gaan.

 • Wel of niet op bezoek bij iemand met dementie?

  De overheid raadt af om bij mensen op bezoek te gaan die 70 jaar of ouder zijn en/of een kwetsbare gezondheid hebben. Mensen met dementie vallen in deze groep. Er geldt echter een uitzondering voor kwetsbare mensen die zelfstandig wonen en die een klein sociaal netwerk hebben.

 • Omgaan met mensen met dementie in tijden van COVID-19

  De uitbraak van COVID-19 heeft grote invloed op onze samenleving en directe invloed op het dagelijks leven. De overheid verzoekt ons dringend om bezoek aan ouderen en kwetsbare personen (dus ook mensen met dementie die nog thuis wonen) te beperken. Maar we kunnen nog wel iets voor hen betekenen!

 • Trainingen op locatie tot 1 september afgelast

  In verband met de maatregelen rond het coronavirus hebben we besloten al onze trainingen op locatie tot 1 september te annuleren.

 • Hoe laat je deze Pasen zien wie je niet vergeet?

  Vooral tijdens de paasdagen is het extra moeilijk dat we niet bij onze dierbaren kunnen zijn. We missen elkaar, maar: we vergeten elkaar niet! Daarom roepen we samen met Alzheimer Nederland iedereen op om dat te laten zien, met het Vergeet-mij-nietje als symbool.