Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Persoonlijk betrokken

De training biedt de beveiligers kennis en handvaten om in hun werk dementie te herkennen en hier goed mee om te gaan. “We willen natuurlijk hoe dan ook voorkomen dat mensen met dementie door onze medewerkers in gênante situaties terecht komen”, benadrukt directeur Arjan van de Wetering van MAATbeveiliging.  “En we willen op deze wijze als bedrijf het maatschappelijk doel ondersteunen. Deze mensen verdienen een respectvolle bejegening”.

Mensen met dementie verdienen een respectvolle bejegening

Samenwerking

Van de Wetering is ambitieus: “Het uiteindelijke doel is alle beveiligers te bekwamen en niet alleen binnen de muren van MAATbeveiliging. Daarom werkt MAATbeveiliging met Samen dementievriendelijk aan het ontwikkelen van een branchetraining ‘Goed omgaan met dementie’ voor de hele beveiligingssector. En praten we met het onderwijs om te kijken of de training een vast onderdeel kan worden van de beveiligingsopleiding.”

Maat beveiliging training samen dementievriendelijk

Aantal mensen met dementie groeit

Momenteel leven ca. 270.000 mensen in Nederland met dementie. In 2040 stijgt dit aantal naar ruim 500.000 mensen. Zeventig procent van alle mensen met dementie woont thuis en neemt actief deel aan de maatschappij. Op straat en in winkels komen we dus steeds vaker mensen met dementie tegen.

Ons recente straatonderzoek met de verborgen camera bewees dat Nederlanders wel graag mensen met dementie willen ondersteunen, maar vaak niet weten hoe dat moet. Bekijk de video.