Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Vrijwilligerswerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving en het is voor veel mensen een zinvolle investering in de maatschappij. In deze maatschappij wordt dementie volksziekte nummer één en over pakweg twintig jaar is het aantal mensen met dementie verdubbeld. De kans dat je in je privéleven, maar ook als vrijwilliger, te maken krijgt met iemand met dementie is dus groot. Stel dat je als hulpverlener iemand wilt helpen die niet geholpen wil worden, of je merkt dat die meneer die al jaren lid is van de kaartclub in één keer niet meer weet wat hij kwam doen. Weet jij dan hoe je kan helpen?

Gratis online training

Samen dementievriendelijk heeft voor al die vrijwilligers de speciale training ‘In het vrijwilligerswerk’ ontwikkeld. Met deze training ben je binnen 15 minuten op de hoogte van hoe je moet omgaan met iemand die dementie heeft. De training is niet alleen een verrijking voor jezelf maar ook voor de organisatie waar je vrijwilliger bent. Bovendien maak je het leven voor iemand met dementie een stukje gemakkelijker en misschien is dat wel het beste argument om de training te doen.

Bloemschikken vrijwilligers samen dementievriendelijk

Gratis op maat gemaakte trainingen op locatie

Ben jij als vrijwilliger werkzaam in een organisatie die voor een groot deel draait op vrijwilligers, dan biedt Samen dementievriendelijk gratis een op maat gemaakte training op een door jullie uitgekozen locatie aan. Dit kan de brandweerkazerne zijn maar ook het buurthuis. De trainers die door Samen dementievriendelijk zijn opgeleid (dit zijn ook vrijwilligers!) oefenen met jou en je collega-vrijwilligers specifieke situaties die  je in de praktijk tegen kan komen. Deze praktijkvoorbeelden mag je zelf aandragen. Maar wij weten er natuurlijk ook nog wel een paar!