zien is 1... doen is 2
Meer aandacht voor en kennis van dementie nog steeds hard nodig

Landelijke campagne is terug!

Onze commercial ‘Zien is 1… Doen is 2’ is weer te zien: komende twee weken op tv en vier weken lang via social media. In het filmpje zie je hoe mensen op straat en in de supermarkt reageren op Wilma. Wilma heeft dementie.  

Zien is 1... Doen is 2!

Vaak zie je wel dat er iets aan de hand is, maar weet je niet dat het om dementie gaat en wat je moet doen. De video roept daarom op om een gratis online training van 15 minuten te doen. Je test daarin je kennis over dementie. Je leert de signalen herkennen en krijgt tips hoe je het beste kunt reageren als je iemand met dementie tegenkomt: want zien is 1… doen is 2!

zien is 1... doen is 2

Leer goed omgaan met iemand met dementie!

Er zijn circa 280.000 mensen met dementie in Nederland. Het aantal stijgt snel door de vergrijzing. De campagnes en trainingen van Samen dementievriendelijk dragen bij aan een dementievriendelijke samenleving. Daarin is begrip voor mensen met dementie en kunnen zij zo lang mogelijk gewoon mee doen. Help jij ook mee? Doe dan de training! 

Heb je in je werk te maken met klanten met dementie? Bijvoorbeeld in de winkel of het restaurant waarin je werkt? Of als kapper, tandarts of bankmedewerker? Voor verschillende beroepsgroepen hebben we een gratis branchetraining.

Dankzij de training wist ik laatst iemand met dementie te herkennen en te hulp te schieten!

Ook voor familieleden, vrienden, buren en verenigingsmaatjes van mensen met dementie is een speciale training van 15 minuten  ontwikkeld. Zij zijn ontzettend belangrijk om eenzaamheid bij dementie tegen te gaan.