Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Feestelijke uitreiking

Onder toeziend oog van de Werkgroep reikte Wethouder Guido Rink op vrijdag 10 mei het certificaat en de sticker Samen dementievriendelijk uit aan Notariskantoor Veen & Veste en een groep vrijwilligers van welzijnsorganisatie Sedna. Zij volgden onze training ‘GOED omgaan met dementie’ op locatie. De feestelijke uitreiking (met dementievriendelijke gebakjes!) vond plaats in het Welzijns- en Gezondheidscentrum De Blokken in Klazienaveen.

Gebakjes Dementievriendelijk gratis cursus dementie

De kernpunten van de training waren het herkennen van, het oog hebben voor en het bespreekbaar maken van dementie. Ook was er aandacht voor kwetsbaarheid wanneer inwoners of bedrijven te maken krijgen met iemand met dementie.

Waardering voor alle inzet

Bij de uitreiking spraken Els van der Veen, Coördinator Netwerk Dementie Drenthe, en Frans van Dorst, voorzitter van de afdeling Drenthe Alzheimer Nederland, de aanwezigen toe en feliciteerden hen met het resultaat. Zij spraken hun waardering uit voor de inzet van Werkgroep Samen dementievriendelijk Klazienaveen  en spraken de hoop uit dat meerdere initiatieven in en rondom de gemeente Emmen dit mooie voorbeeld zullen volgen. Inmiddels hebben zich meerder bedrijven en instellingen zich gemeld om de training te volgen!  

Toespraak dementievriendelijk Drenthe dementie alzheimer

Werkgroep timmert aan de dementievriendelijke weg

De Werkgroep Samen Dementievriendelijk Klazienaveen is al sinds januari 2017 bijeen. De intentie van de werkgroep? Hoe in een dementievriendelijk dorp de kwaliteit van zorg aan mensen met dementie verbeterd kan worden!

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Klazienaveen Samen Dementievriendelijk