buurvrouw brengt lasagne
Meer hulp vanuit sociale omgeving voor mensen met dementie

Samen dementievriendelijk introduceert nieuwe campagne 'Kan ik voor jou'.

Uit onderzoek blijkt dat thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers dringend behoefte hebben aan meer steun van hun omgeving. Daarom start Samen dementievriendelijk dinsdag 23 juni de nieuwe campagne ‘Kan ik voor jou’, waarin we oproepen hulp te bieden aan mensen met dementie.

De cijfers liegen er niet om

Uit een peiling van Alzheimer Nederland blijkt dat ruim 64% van de mantelzorgers met een thuiswonende naaste aangeeft dat het water hen aan de lippen staat en dat ze meer ondersteuning nodig hebben van buren, vrienden en familie. Om hen die hulp te bieden, introduceert Samen dementievriendelijk in de nieuwe campagne de 'Kan ik voor jou' kaart. Daarmee laat je iemand met dementie én de mantelzorger in jouw buurt weten dat jij iets voor hen wilt doen. Dat kan al met een klein gebaar, zoals medicijnen ophalen bij de apotheek of een uurtje samen wandelen zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. 

 

kan ik voor jou kaart

Bied jouw hulp aan!

In de TV commercial, die vanaf dinsdag 23 juni twee weken te zien is op de landelijke TV zenders, zie je hoe bij ons de afgelopen tijd normale dingen soms verwarrend en chaotisch voelden. Nu pakken we rustig de draad weer op en wordt alles langzaam weer normaal. Maar mensen met dementie hebben altíjd last van verwarring en chaos in hun hoofd. Voor hen wordt het leven nooit meer normaal. Zij kunnen jouw hulp goed gebruiken...

Deel onze commercial

Help mee om Nederland nóg dementievriendelijker te maken. Deel onze commercial via jouw social media!