Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

‘Een dementievriendelijke samenleving in vogelvlucht’

Kom op 13 november a.s. naar het Jaarevent Deltaplan Dementie in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de parallelsessie 'Dementievriendelijke Samenleving', die wij daar verzorgen, stappen we op een spectaculaire manier in de wereld van iemand die dementie heeft en ervaren we wat diegene meemaakt. Dat doen we door middel van een virtual-realitybril. We projecteren het driedimensionale programma van de bril op een groot scherm in een verduisterde omgeving. Zo ervaar je op zeer realistische wijze de gedachtegang en handelswijze van iemand met dementie.

Saskia de Jonge dementievriendelijke trainingen

Na een korte bespreking van de ervaringen start een interactief programma waarin jouw kennis over dementie aan de hand van filmpjes en trainingsvragen wordt getest en waarin het belang van een dementievriendelijke samenleving duidelijk wordt. De sessie is geschikt voor iedereen die zijn of haar kennis wil testen in een interactieve training en wil weten wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een dementievriendelijke samenleving.

De presentatie wordt verzorgd onze eigen Saskia de Jonge

Wat kun je verwachten?

Er is een key-note programma met toonaangevende sprekers uit het dementieveld:

  • Philip Scheltens en Anne-Mei The over kansen en uitdagingen vanuit het onderzoeks- en behandelveld
  • Adelheid Roosen met een even unieke als inspirerende kijk op de omgang met mensen met dementie
Deltaplan Logo Dementie alzheimer

Daarnaast zijn er de parallelsessies over onderzoek, dementiezorg of de reeds genoemde dementievriendelijke samenleving. Een uitgebreid workshopprogramma en een informatiemarkt maken het programma compleet. Uiteraard in een setting waarin volop gelegenheid is voor ontmoeting met beleidsmakers, onderzoekers, zorgprofessionals, trainers en docenten en zorgverzekeraars. Je kunt je aanmelden tot en met 7 november 2017. Enkele workshops zijn helaas al vol.