Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Gespreksonderwerpen die raken

De gratis app ‘Dat ben ik’ maakt sociaal contact met mensen met dementie makkelijker. Naasten van iemand met dementie kunnen de app vullen met gespreksonderwerpen, waarvan zij weten dat deze hun naaste met dementie raken. Ze voegen er foto’s, video’s en herinneringen aan toe om het verhaal nog persoonlijker te maken. Vervolgens nodigen zij eenvoudig anderen uit die de app kunnen gebruiken als inspiratiebron voor gespreksonderwerpen. Zo heeft iedereen die contact maakt altijd onderwerpen bij de hand die positieve herinneringen oproepen!

De app draagt bij aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie en zorgt voor houvast voor verzorgers en familie. Het is een soort digitaal levensalbum.

Voor iedereen die contact maakt met iemand met dementie

De app kan worden gebruikt in een verpleeghuis om de bewoners beter te leren kennen en is tevens een handig hulpmiddel voor medewerkers van de dagbesteding, de thuishulp, familieleden, vrienden, kennissen, buren en andere mensen die in contact staan met iemand met dementie.

Verhalen in plaats van vragen

Gerjoke Wilmink, directeur Alzheimer Nederland: ‘’De app ‘Dat ben ik’ roept verhalen op in plaats van vragen. Bovendien worden op deze manier de hersenen positief geprikkeld en gestimuleerd. In coronatijd kan het helpen tijdens het videobellen en andere vormen van contact op afstand. Ik hoop dat, als er straks weer meer mogelijk is, de app ook een fijn hulpmiddel is tijdens fysieke gesprekken.”

Gratis te downloaden

De app ‘Dat ben ik’ is kosteloos beschikbaar via de App Store (iOS) en Google Play (Android). Meer informatie is te vinden op www.dementie.nl/dat-ben-ik.De app ‘Dat ben ik’ is kosteloos beschikbaar via de App Store (iOS) en Google Play (Android). Meer informatie is te vinden op www.dementie.nl/dat-ben-ik.