Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Bereik

Zo’n 500 mensen die werkzaam zijn in de branche hebben de speciale ‘In de horeca’ training afgerond. We zijn op televisie in HLF8 (terugkijken? Vanaf minuut 38!)  te zien geweest, en ook in de media is er veel over Samen dementievriendelijk en onze trainingen geschreven. In de Nationale zorggids, de Nationale horecagids, de cafékrant, en favorflav kon je over onze missie lezen. Entree magazine schreef zelfs niet één, maar twee artikelen over ons, en ook in het fysieke magazine kon je meer over de training zien.

Boegbeeld Ron Blaauw

Meesterkok Ron Blaauw heeft zich niet alleen voor Samen dementievriendelijk ingezet. Hij was ook al te zien in de tv-serie ‘Restaurant Misverstand’ (vanaf 1 september 2021 te zien op SBS6), waar hij samen met Johnny de Mol elf mensen met dementie begeleidt die als restaurantmedewerker aan de slag gaan. Om zo het Nederlandse publiek te laten zien wat ze nog wél kunnen. Ron maakte de ziekte van dichtbij mee, zijn vader leed aan alzheimer. We willen hem via deze weg nogmaals heel hartelijk bedanken voor zijn inzet en zijn mooie woorden in zijn interview. Hier spraken we hem over een dementievriendelijke horecabranche en hoe hij en zijn medewerkers daar aan bijdragen: “Alles draait bij ons om gastvrijheid en het verwennen van de gast”.

Training ‘In de horeca’

Heb jij de training al gedaan? Horecaondernemers en -medewerkers krijgen steeds vaker te maken met gasten met dementie. In de gratis online training 'In de horeca' leer je in 15 minuten de signalen van dementie herkennen en krijg je tips hoe je goed omgaat met gasten met dementie.