Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Aantal mensen met dementie groeit

In Rotterdam wonen nu ruim 9.000 mensen met dementie. In 2040 zijn dat er naar verwachting 15.000. Zeventig procent van alle mensen met dementie woont thuis en neemt actief deel aan de maatschappij.  Dagelijkse handelingen worden daarbij  steeds moeilijker. Dit geldt ook voor zaken die iemand op het gemeentehuis moet regelen.  In de speciaal ontwikkelde training ‘Op het gemeentehuis’ leren ambtenaren  hoe zij in hun werk goed kunnen omgaan met mensen met dementie.

Trainingen online en op locatie

Vanaf april 2017 wordt de online training aangeboden aan alle medewerkers van de gemeente Rotterdam. Medewerkers met direct klantcontact worden hierbij extra gestimuleerd. 

Daarnaast zal een eerste, meer intensieve training op locatie worden gehouden voor vijftien tot twintig gastheren en gastvrouwen van de gemeentelijke publiekslocaties (stadswinkels). Zij ontvangen bezoekers en staan zowel bij het aanmelden als tijdens het bezoek voor Rotterdammers klaar. Zij kunnen ervoor zorgen dat mensen met (verschijnselen van) dementie op de juiste plek en op de juiste manier geholpen worden.

Rotterdam stad training dementievriendelijk

Voor álle medewerkers op élk gemeentehuis

Ben jij medewerker op een gemeente huis? Ook jij kunt onze training ‘Op het gemeentehuis’ volgen. Dit kan zowel online als op locatie. Je kunt individueel of in teamverband deelnemen. Voor teams is ook de meer intensieve training op locatie beschikbaar. Interessant voor jou en je collega’s?