Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Service met een glimlach

Fletcher Hotels heeft authentieke Hotel-Restaurants die vaak zijn gevestigd in historierijke gebouwen. Alle hotels liggen op prachtige locaties in Nederland. Aan het strand of midden in de duinen, maar ook in de prachtige heuvels van Limburg of in één van de historische steden van Nederland. Alle hotels zijn uniek en elk hotel heeft een andere sfeer en beleving. Onder de gasten bevinden zich regelmatig mensen met dementie. Reden voor Fletcher om de service zo in te richten dat zij ook deze gasten een fijn en veilig verblijf kunnen bieden.

Fletcher Hotel Bergen omgaan met dementie

Maatschappelijk betrokken

Monique Zuurhout, medewerker Trainingen Opleidingen bij Fletcher hotels, legt uit: "Wij vinden het belangrijk om onze betrokkenheid te tonen op het maatschappelijk vlak. Als hotelketen willen wij ook gasten met dementie een prettig verblijf bieden. Daarnaast is er ook altijd de mogelijkheid dat een collega dementie krijgt. Tenslotte krijgen zo'n 12.000 mensen in Nederland dementie voordat ze 65 jaar zijn. Dan is het fijn als je collega’s weten hoe ze daar mee om moeten gaan.

Fletcher Hotel Bergen alzheimer dementievriendelijk
Wij willen het voltallige personeel (4000 mensen) motiveren om de online training 'In de horeca' te volgen. De training wordt aangeboden via onze eigen e-learning omgeving.

Dankzij COVID-19...

Waren er begin dit jaar nog maar 13 medewerkers getraind, in coronatijd nam dat aantal flink toe. Omdat het grootste deel van het personeel niet aan het werk kon, hadden zij voldoende tijd om online training te doen. "We kunnen wel zeggen dat dankzij COVID-19 nu al duizend medewerkers de training hebben gevolgd", glimlacht Monique. "Ter motivatie van de overige medewerkers worden nu in elk van de 103 hotels posters van Samen dementievriendelijk geplaatst en komt er een artikel in personeelsblad Flits."

Fletcher Hotel logo sociale benadering dementie