Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Organisaties en verenigingen

Voor organisaties en verenigingen die een online training en een training op locatie hebben gevolgd, stelt Samen dementievriendelijk een sticker/certificaat beschikbaar. Deze sticker/dit certificaat is sinds 1 juli 2023 niet meer aan te vragen door gemeenten. Het volgen van een training betekent namelijk niet dat de hele gemeente dementievriendelijk is. Een training is één van de aspecten van dementievriendelijkheid. Een gemeente dementievriendelijk maken is een voortdurend proces dat uit meerdere stappen bestaat. 

Aanvragen nieuw certificaat voor gemeenten

Voor het nieuwe certificaat is het niet voldoende als medewerkers van de gemeente geschoold zijn in het herkennen van en omgaan met mensen met dementie. De gemeente dient o.a. op - ten minste - vier van de thema’s in de Dementiescan op of boven het landelijk gemiddelde te scoren. Een overzicht van alle voorwaarden is op de website van Alzheimer Nederland te vinden. 

Wil je als gemeente in aanmerking komen voor het certificaat? Neem dan contact op met [email protected] Ben je benieuwd welke gemeenten al dementievriendelijk zijn? Kijk dan op deze pagina. Op naar 342 (bron: CBS) dementievriendelijke gemeenten!