Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Training

In de twee uur durende training van ‘Samen dementievriendelijk’ leerden de vrijwilligers van de Dierenbescherming hoe ze dementie kunnen herkennen én kregen ze tips over hoe om te gaan met mensen met dementie.

Hulp bij verzorgen van huisdieren
In het project DUO ondersteunen vrijwilligers van de Dierenbescherming ouderen en chronisch zieken bij de verzorging van hun huisdier. Zo kunnen baasjes en huisdieren zo lang mogelijk van elkaars gezelschap genieten.

De vrijwilligers bieden praktische hulp thuis, zoals het verschonen van de kattenbak of vogelkooi, het uitlaten van de hond of naar de dierenarts gaan. Onder de eigenaren van de huisdieren zijn mensen met (beginnende) dementie. Dus is het belangrijk dat de vrijwilligers weten hoe zij daar goed mee om kunnen gaan.

dierenbescherming vrijwilliger training

Samen dementievriendelijk en DUO bij RTV Utrecht

RTV Utrecht besteedde op vrijdag 18 november aandacht aan de training van vrijwilligers van de dierenbescherming en het project DUO. Trainster Merel Postema van Samen dementievriendelijk gaf een interview op Radio M en legde in U Vandaag op RTV Utrecht uit wat de training inhoudt en waar de vrijwilligers op moeten letten.