dementievriendelijke parochie
St. Norbertusparochie eerste dementievriendelijke geloofsgemeenschap

Op weg naar een dementievriendelijke parochie

Onder de titel 'Op weg naar een dementievriendelijke parochie' heeft de Sint Norbertusparochie in Roosendaal het initiatief genomen om vrijwilligers die regelmatig in contact komen met parochianen, zoals vrijwilligers van bezoekgroepen, kosters, e.d. een training van Samen dementievriendelijk aan te bieden.

Training GOED omgaan met dementie voor vrijwilligers

In deze training leren de vrijwilligers signalen van dementie te herkennen en krijgen zij een aanpak aangeboden om mensen met dementie op juiste manier tegemoet te treden. In de afgelopen weken hebben zo'n 50 vrijwilligers de training gevolgd.

Wist je dat de training ‘In het vrijwilligerswerk’ ook gratis online te volgen is?

training vrijwilligers

Symposium, sticker en certificaat

De Sint Norbertusparochie is dus enthousiast op weg! Ter afsluiting organiseerden zij op donderdagavond 28 november jl. een speciaal minisymposium met boeiende lezingen en ludieke intermezzo's. De avond werd gehouden in de Sint Josephkerk in Roosendaal. Tijdens de bijeenkomst ontving de Sint Norbertusparochie Roosendaal de sticker en het certificaat dementievriendelijk. Voorzitter Ad Vos van de afdeling West-Brabant van Alzheimer Nederland reikte het certificaat uit aan pastor Petra Versnel. Hiermee is de Norbertusparochie is de eerste parochie van het Bisdom Breda die zich officieel dementievriendelijk mag noemen! De aanwezige deelnemers waren getrainde vrijwilligers uit de verschillende soorten werkgroepen: bezoekgroepen, stuurgroep seniorenpastoraat, werkgroep gastvrouwen- en heren en het maatjesproject Sant'Egidio. Onze trainers Ruud van den Eeden, Ida Verbiest en Marga Koster reikten aan ieder van hen een persoonlijk certificaat uit.

dementievriendelijke parochie
dementievriendelijke parochie
dementievriendelijke parochie