Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

De deelnemers gingen het water in met een duidelijk doel: mensen met dementie helpen door sponsorgeld in te zamelen. Roermond City Swim heeft zelfs een extra stichting opgericht om het doel te kunnen realiseren. De komende vier jaar zet de stichting, samen met een aantal partnerorganisaties, alles op alles om mensen met dementie meer te laten bewegen.

City Swim Roermond - dementie

Samen dementievriendelijk is natuurlijk de uitgewezen partner. De komende tijd staat de gratis themabijeenkomst ‘Iedereen doet mee’ dan ook bij diverse Limburgse sportverenigingen op de agenda. Kennisdelen en bewustwording op het gebied van dementie en sport staan centraal. Op een interactieve manier leren de sportverenigingen niet alleen de signalen van dementie herkennen, maar ook hoe zij goed kunnen omgaan met leden met dementie. Welke faciliteiten zijn er nodig om mensen met dementie te kunnen laten sporten? Hoe reageer je als een man de kleedkamers bij het zwembad niet kan vinden? En wat zeg je als een mevrouw niet meer weet hoe ze haar badmintonracket vast moet houden? Je leert het bij ‘Iedereen doet mee’.

Ook jouw (sport)vereniging kan zich aanmelden voor een gratis themabijeenkomst, zodat jouw medewerkers en vrijwilligers ook goed leren omgaan met mensen met dementie.