Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Stilstaan bij iedereen die voor iemand zorgt

Mantelzorgers vinden het vaak moeilijk om aan anderen hulp te vragen. Zij zeggen al snel ‘Ik red me wel’, en willen een ander niet tot last zijn. Op deze Dag van de Mantelzorg staan we stil bij iedereen die voor iemand zorgt. Of je nu dagelijks de zorg hebt of af en toe, mantelzorgers maken het verschil. Dat willen we niet vergeten.

Daarom is het vergeet-me-niet-speldje van Alzheimer Nederland, dat normaal gesproken symbool staat voor het niet vergeten van mensen met dementie, speciaal voor de Dag van de Mantelzorg omgedoopt in een Ik-vergeet-je-nietje. Jij kunt het speldje bestellen voor een mantelzorger die jij waardeert. 

Hoe bestel je een Ik-vergeet-je-nietje?

Misschien ken jij ook wel iemand die voor iemand zorgt. Bijvoorbeeld een vriend(in), moeder, opa of buurvrouw. Je kunt vanaf vandaag via onderstaande button een gratis Ik-vergeet-je-nietje bestellen voor de mantelzorger die jij waardeert. Met het speldje wordt een brief meegestuurd met daarin jouw persoonlijke boodschap. Dat is een mooie verrassing.

Natuurlijk mag je ook een speldje voor jezelf bestellen. Of meerdere speldjes om uit te kunnen delen. Aanvragen kan tot en met 17 november, maar doe het vandaag nog. Dan vergeet je het niet!

Vergeet-Me-Nietje Speldje dementie alzheimer

De video ‘Welke dag is het vandaag’ is geïnspireerd op het ontroerende verhaal van Martin Vermeulen over zijn vader. We zijn blij dat hij zijn verhaal als inspiratiebron heeft willen delen op Dementie.nl, het platform voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie.