Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Trainingen in heel Nederland

Tijdens onze ‘Train de trainer’ bijeenkomsten worden trainers in twee dagen klaargestoomd om de training GOED omgaan met dementie te geven op locaties door heel Nederland. Er wordt stil gestaan bij kennis over dementie en leven met dementie. En natuurlijk is er veel aandacht voor presentatietechnieken en het naspelen van situaties.

Feestelijke uitreiking

Op 19 september ontvingen de eerste trainers hun certificaat van Samen dementievriendelijk uit handen van onze projectleider Nienke van Wezel. Zij vond het heel bijzonder om deze betrokken groep vrijwilligers te ontmoeten. Ieder heeft immers zijn of haar eigen verhaal en motivatie om als trainer aan de slag te gaan. Maar allemaal zijn ze even gedreven om Nederland dementievriendelijk te maken. 

Aan de slag!

Tijdens de feestelijke uitreiking werd verder stil gestaan bij alle praktische zaken rondom het geven van de trainingen. Welke materialen zijn er nodig? Hoe hou je contact met elkaar? En hoe worden de trainingen ingepland? Voor de trainers was het fijn om elkaar weer te zien. Er werden duo’s gevormd voor het geven van de trainingen. Tijd om lekker aan de slag te gaan!

Wil je ook trainer worden?

Wil jij je vrijwillig inzetten bij Samen dementievriendelijk? En wil jij je kennis over dementie delen, bijvoorbeeld binnen het bedrijfsleven? De trainer die wij zoeken weet een vertrouwde, veilige en open sfeer te creëren in een groep. Je kunt je voorstellen hoe het is om een naaste met dementie te hebben en voor deze persoon te zorgen.

trainers certificaten