Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Een wereld van verschil?

Jongeren en mensen met dementie. Dat lijken misschien twee werelden die elkaar niet zo vaak kruisen. Maar schijn bedriegt. Want stiekem zijn er veel jongeren die een opa of oma of zelfs een ouder hebben of hadden met dementie. Maar ook in het dagelijks leven kunnen zij iemand tegenkomen die het even niet meer weet… En wat doe je dan? Loop je door? Of help je?

Campagne hoe omgaan met dementie

Video op social media

In de video worden jongeren bewust gemaakt dat ook zij een bijdrage kunnen leveren aan een dementievriendelijke samenleving. De campagne roept op tot het doen van de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’. De campagne is te zien op Facebook en Instagram en loopt t/m 9 november. 

“Ik wil u wel graag helpen, maar ik weet niet zo goed hoe…”

Jessie werd in onze opnamen met de verborgen camera in 2017 aangesproken door een ‘dame met dementie’. Haar reactie was ontroerend. Zij bracht precies onder woorden wat veel mensen ervaren als ze iemand met dementie ontmoeten. Na afloop blikten wij met Jessie terug op de ontmoeting.

Jessie dementievriendelijk cursus omgaan dementie

Moeilijk te begrijpen

Bernard's moeder kreeg op jonge leeftijd vasculaire dementie. Na de diagnose heeft zij niet meer thuis gewoond. Wij vroegen Bernard hoe zijn omgeving reageerde op de ziekte van zijn moeder en welke boodschap hij andere jongeren mee zou willen geven.

Bernard Verhaal sociale benadering alzheimer