goed omgaan met dementie

Campagne ‘Goed omgaan met dementie’

Mensen met dementie proberen, net als iedereen, in deze gekke tijden het normale leven weer op te pakken. Ze gaan er weer vaker op uit; wandelen een blokje om, gaan naar de supermarkt en drinken ergens een kopje koffie. De kans dat je iemand met dementie in het dagelijks leven tegenkomt neemt dus weer toe. Soms hebben zij even hulp nodig. Hoe help je iemand met dementie op een goede manier op weg? Op die vraag geeft de campagne ‘Goed omgaan met dementie’ antwoord!

Aandacht voor dementie op nu.nl en margriet.nl

Op nu.nl en margriet.nl verschijnen tijdens de campagne een aantal artikelen over het omgaan met mensen met dementie. Hoe reageer je bijvoorbeeld als iemand met dementie op straat jouw hulp nodig heeft of een klant met dementie meerdere keren per dag jouw winkel bezoekt? In de campagne worden tips gegeven en kun je de gratis online training ‘Omgaan met dementie’ volgen. In de training leer in 15 minuten je de signalen van dementie herkennen en hier op een goede manier mee omgaan. Zo vertelt Timo, Teamleider in een supermarkt, in een artikel op nu.nl: “Ik weet nu na het doen van de training hoe ik de juiste vragen stel en mensen gerust kan stellen”.

 

contact maken met iemand met dementie

 

Ik weet nu na het doen van de training hoe ik de juiste vragen stel en mensen gerust kan stellen.

Gebundelde krachten

Voor deze campagne worden de krachten gebundeld met uitgever DPG Media. Via hun online bladen, zoals Libelle, Viva, Autoweek en VTwonen bereiken we een groot publiek met de boodschap om te zien naar mensen met dementie.

Mensen met dementie in het ov

Ook de NS draagt bij aan de campagne. Een week lang is een campagnefilmpje op de infoschermen in de treinen en op stationschermen te zien. NS draagt op deze manier haar steentje bij aan de bewustwording van mensen die in het openbaar vervoer iemand met dementie tegenkomen. 

Doe ook de online training en test je kennis!

 

emoties mogen er zijn bij demementie