Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

MUMC+ trapt campagne af

Als eerste organisatie trapt het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) de bedrijfsestafette - en daarmee de campagne voor een dementievriendelijk Limburg – af. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats op 19 februari om 10 uur in de centrale hal van het MUMC. Medewerkers en bezoekers van het MUMC krijgen informatie over hoe je als organisatie of als persoon dementievriendelijk kunt worden. Iedereen is welkom.

MUMC Limburg dementievriendelijke provincie alzheimer

Groeiend aantal mensen met dementie

Limburg telt in 2020 naar verwachting 24.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal tot ca. 41.000 in 2040. Zeventig procent van hen woont thuis en neemt deel aan het gewone leven. De kans is dus heel groot dat we steeds vaker mensen met dementie tegenkomen in onze samenleving. Dan helpt het als mensen dementie weten te herkennen en hier goed mee om kunnen gaan. 

De handen ineen

Samen dementievriendelijk, Alzheimer Nederland en het Alzheimer Centrum Limburg slaan de handen ineen met als doel om tot 31 december 2020 ten minste 24.000 Limburgers een training ‘GOED omgaan met dementie’ te laten volgen. Inmiddels sluiten steeds meer Limburgse gemeenten, bedrijven en organisaties zich hierbij aan. Hun medewerkers volgen een training ‘GOED omgaan met dementie’. Zo verbeteren zij hun dienstverlening aan mensen met dementie.

Ook dementievriendelijk worden? Doe een gratis online training!
Bewustwording is de eerste stap op weg naar een dementievriendelijk Limburg. Wil je meer weten de campagne ‘Samen maken we Limburg dementievriendelijk’? Of een gratis online training van vijftien minuten volgen?

Logo's Limburg dementievriendelijk dementie