Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Massale steun voor een dementievriendelijk Nederland. Dank jullie wel!

Tussen 28 augustus en 8 oktober waren op verschillende TV-zenders en via social media spotjes en advertenties te zien. Daarin zag je een man met dementie op straat die het even niet meer wist en waar verschillende omstanders op reageerden. Vervolgens werd je opgeroepen om een dementievriendelijk Nederland te steunen. In de campagneperiode gaven meer dan 32.000 mensen hun steun door middel van ingevulde kaartjes en directe aanmeldingen op samendementievriendelijk.nl. Hierbij willen wij al die mensen, maar natuurlijk ook de mensen die al eerder hun steun hadden betuigd, van harte bedanken! Wij zijn ontzettend blij met jullie support en begrip.

Campagnebeeld Hans dementie herkennen straat

Verdubbeling

Na de campagne kwamen we uit op een totaal van ruim 64.000 aanmeldingen. Inmiddels staat de teller zelfs al op 66.000. Langs deze weg willen we ook graag alle vrijwilligers, bedrijven, ambassadeurs en andere betrokkenen bedanken, die hebben bijgedragen aan deze campagne. Ook voor jullie: dankjewel!

Uit welke provincie kwam de meeste steun?

Naar verhouding zijn de meeste steunbetuigingen opgehaald in de provincie Utrecht. Met name inwoners uit de gemeente Utrecht, Amersfoort en Zeist meldden zich aan op de site. Op de tweede plaats staat de provincie Drenthe. Daar was de gemeente Assen verantwoordelijk voor de meeste inschrijvingen. Als we kijken naar de absolute aantallen dan springt provincie Zuid-Holland er uit. Deze provincie was goed voor meer dan 6.000 steunbetuigingen. 

Campagnebeeld Hans 2 sociale benadering dementie

Training

Onze wens is dat alle mensen die een dementievriendelijk Nederland steunen, een training ‘GOED omgaan met dementie’ doen. Dat kan eenvoudig online. Want hoe fijn is het als steeds meer mensen dementie herkennen en weten hoe ze iemand met dementie kunnen helpen? De komende maanden roepen we daarom zoveel mogelijk mensen op om deze training of één van de online branchetrainingen te doen. Dit doen we voornamelijk via Facebook en natuurlijk kun jij weer helpen om die berichten te liken of te delen. Alleen samen maken we Nederland dementievriendelijk!

Een kwartiertje

Heb jij de training nog niet gedaan? Doe het dan nu online! Test binnen een kwartier je kennis en krijg handige tips in het omgaan met mensen met dementie. Bijvoorbeeld in je familie, op je werk of in je buurt. Succes!

Doe goed logo omgaan dementie transparant