Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Uitreiking sticker Samen dementievriendelijk

Dit werd op dinsdag 22 december jl. bekrachtigd. De bibliotheek ontving de sticker ‘Samen dementievriendelijk’ uit handen van Cees Croes, vicevoorzitter van het bestuur Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken.

Op de foto de feestelijke uitreiking in aanwezigheid van een aantal van de medewerk(st)ers/vrijwilligers die de training volgden. te herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.”

Cees Croes Alzheimer Nederland certificaat uitreiking

Over de bibliotheek

De bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum heeft een werkgebied van ruim 62.000 inwoners. Jaarlijks worden de vestigingen in Laren en Huizen door meer dan 250.000 klanten bezocht. Daaronder zijn ook mensen met dementie. Sommigen komen zelf, sommigen komen met hun mantelzorger.

De bibliotheek biedt de dienst 'bibliotheek aan huis', voor mensen die zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen, en nam deel aan de week van de dementie met diverse activiteiten. Er is een boekencollectie over het thema dementie en de bibliotheek is ook partner in de organisatie van de seniorenmarkt. Tenslotte lezen de voorleesvrijwilligers voor in verzorgingshuizen.

De bibliotheek zet zich blijvend in om bezoekers met dementie zo goed mogelijk te helpen, ook als het voor hen te lastig wordt om zelf te komen. "Eigenlijk zou elke gemeente het keurmerk Dementievriendelijk moeten hebben", zegt directeur Pauline Gmelig Meyling in een nieuwsbericht van het Bibliotheekblad.

De vijf kernfuncties van de bibliotheek zijn:

  • Het ter beschikking stellen van kennis en informatie.
  • Het bieden van mogelijkheden tot ontwikkeling en educatie.
  • Het bevorderen van lezen en het laten kennismaken met literatuur.
  • Het organiseren van ontmoeting en debat.
  • Mensen laten kennismaken met kunst en cultuur.