Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Voor mensen met dementie én hun mantelzorgers

De periode dat mensen met dementie nog thuis wonen kan heel lang zijn, soms tot wel tien jaar. Voor de mantelzorger, die zorgt voor de naaste met dementie, is dat een zware taak. Om hen én degene met dementie te ondersteunen zet de Bezoekdienst vrijwilligers in.

De taken van de vrijwilliger

In de thuissituatie is omgaan met iemand met dementie nog heel goed mogelijk. De vrijwilliger geeft hen één op één aandacht en zorgt zo dat zij zich veilig en gewaardeerd voelen. De mantelzorger krijgt zo even tijd voor zichzelf.

De vrijwilliger gaat liefst 1 keer per week op bezoek. Minimaal een uurtje, als je alleen op de koffie gaat. Maar als je een wandelingetje kunt maken of een spelletje kunt doen, kan dat tot 2 uur zijn. Je kunt er ook samen op uit: naar een tuincentrum, museum, dierenpark of ergens een terrasje pakken. De tijden bepaal je samen met je cliënt.

Delft vrijwilligers alzheimer

Korte training

Je hoeft geen ervaring te hebben, maar je krijgt wel een korte training over omgaan met dementie. De Bezoekdienst zorgt ook voor begeleiding als je die nodig hebt.

Woon jij in Delft of in de omgeving van Delft en is dit iets voor jou? Meld je aan voor een kennismakingsgesprek met de coördinator Bezoekdienst Alzheimer DWO:

Kristien Litjens
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR Delft
Werkdagen: maandagmiddag en donderdag
Mail: [email protected]
Tel.:  0645712149