Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

De stemming zat er goed in

Ondanks de slechte weersvoorspelling (er werd veel sneeuw verwacht), bezochten ruim 130 gasten het concert. Het publiek varieerde van mensen met beginnende dementie die nog zelfstandig wonen, tot mensen die door hun ziekte inmiddels in één van de zorginstellingen in Zeist e.o. wonen. Daarnaast waren er veel familieleden, mantelzorgers en personeelsleden van de zorginstellingen, waardoor iedereen zich op hun gemak voelde. Frido Kraanen, Directeur Coöperatie en Duurzaamheid bij PGGM, heette iedereen welkom, waarna de prachtige uitvoering van De vier jaargetijden van Vivaldi kon beginnen. De sfeer was uitstekend, niet in de laatste plaats door de goede begeleiding en hulp van medewerkers van PGGM en Sodexo.

Appeltaartconcert

Vier jaargetijden met appeltaart

De muzikaal leider van de Stichting Appeltaartconcerten, Michiel Holtrop, gaf samen met drie jonge, veelbelovende violisten een prachtige voorstelling, ondersteund door een cello en een klavecimbel. Vóór elk 'seizoen' vertelde Michiel wat er in het komende stuk te horen was en wat Vivaldi erbij bedacht had. Dit maakte het extra leuk voor het publiek.
In de pauze was er appeltaart met slagroom. Het was niet voor niets een Appeltaartconcert! De appeltaart van de Bijzondere Taarten Fabriek viel erg in de smaak. "Alsof jullie ‘m zelf gebakken hebben!". Om 16.00 uur keerde iedereen weer huiswaarts. "We hebben genoten!", klonk het meermalen. En daar was het uiteindelijk om te doen.

Appeltaart appeltaartconcerten alzheimer dementie

Sinds 2013 steunt PGGM de strijd tegen dementie. De organisatie staat voor een waardevolle toekomst en dementie, een mantelzorgintensieve ziekte, bedreigt de waardevolle toekomst van vele mensen. PGGM neemt daarom actief deel aan het Deltaplan Dementie, het platform dementie.nl en onze beweging Samen dementievriendelijk. Ook lokaal (Zeist e.o.) steunen zij diverse initiatieven.