Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Samen voor een dementievriendelijk Stichtse Vecht

Naast de vestiging Bisonspoor verbonden ook de vestigingen van Albert Heijn in Breukelen en Maarssen-dorp zich hiermee aan een samenwerking met de initiatiefnemers: Gemeente Stichtse Vecht, Alzheimer Nederland Westelijk Utrecht en Welzijn Stichtse Vecht. Gedurende een periode van vijf jaar zetten zij zich in om de gemeente Stichtse Vecht dementievriendelijker te maken.

Aandacht in onze supermarkt voor mensen met dementie is voor ons zo vanzelfsprekend, het past helemaal in hoe wij met onze klanten willen omgaan.

Dik verdiende sticker Samen dementievriendelijk

Albert Heijn wil graag dat personeel meer kennis krijgt van de ziekte dementie en beter kan omgaan met het gedrag van mensen met dementie. Diverse medewerkers van de drie vestigingen zijn inmiddels getraind en dragen hun kennis over aan collega’s. Hiermee voldoen deze vestigingen aan de voorwaarden voor de sticker Samen dementievriendelijk. Deze werd daarom op 1 juni jl. aan Susan Jonk uitgereikt door Wethouder Tymon de Weger van de Gemeente Stichtse Vecht.

Bison Spoort samen dementievriendelijk Albert heijn

Train uw medewerkers

Hoe gaat u of hoe gaan uw medewerkers om met klanten of bezoekers met dementie? Stel je voor... Er komt voor de derde keer op een dag een mevrouw in de winkel die hetzelfde artikel koopt als beide keren daarvoor. Wat zeg je tegen haar? In onze training 'In de winkel' leren u en uw medewerkers dementie herkennen en krijgen jullie tips hoe je goed omgaat met klanten met dementie.