Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Tien filialen met oudere klanten

Albert Heijn start de pilot in tien vestigingen waar relatief veel 65plussers boodschappen doen. Het gaat om winkels in  Aalsmeer, Amstelveen, Badhoevedorp, Bilthoven, Naarden, Laren en twee winkels in Delft en twee in Den Haag. Als de pilot slaagt, volgen meer winkels waar medewerkers worden getraind om mensen met dementie goed te kunnen helpen. Het gaat om totaal circa honderd vestigingen van Albert Heijn in wijken en buurten waar één derde van de bewoners ouder is dan 65 jaar.

Specifieke branchetrainingen

Inmiddels hebben zich bij Samen dementievriendelijk ook tientallen andere organisaties en bedrijven gemeld voor een training omgaan met dementie. Naast onze basistraining zijn er branchetrainingen ontwikkeld die inspelen op specifieke situaties. De medewerkers van Albert Heijn volgen de branchetraining ‘In de winkel’. Daarnaast vind je op onze website ook de branchetraining ‘Op het gemeentehuis’. In 2017 volgen er meer branchetrainingen.

winkelmandje albert heijn dementie training

Goed voorbeeld

Bij de start van de campagne Samen dementievriendelijk in mei 2016 kondigde Albert Heijn al aan honderd dementievriendelijke winkels te willen realiseren. Deze pilot is daar onderdeel van. De eerste dementievriendelijke supermarkt was de Albert Heijn in Doorn. Supermarktmanager Nico Spierenburg nam in 2015 het voortouw in zijn winkel in Doorn. Nico Spierenburg ontving hiervoor recent de Beppie-award van Albert Heijn.

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken