280000 dementievrienden
Dat is net zoveel als het aantal mensen met dementie

280.000 mensen dementievriendelijk!

Het aantal mensen dat via onze website heeft laten weten goed om te willen gaan met mensen met dementie is de 280.000 gepasseerd. Een mijlpaal! Want daarmee zijn net zo veel mensen dementievriendelijk als er mensen met dementie in Nederland zijn.

We zijn nog lang niet klaar!

Naast iedere persoon met dementie staat iemand die iets voor hem of haar wil betekenen. Bij de start van Samen dementievriendelijk was dat één van de doelen. Maar wij zijn nog lang niet klaar! De samenleving écht dementievriendelijk maken blijft ons grootste doel. Dementie wordt namelijk de grootste volksziekte: 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Er zijn nu circa 280.000 mensen dementie in Nederland. Naar verwachting verdubbelt dit aantal de komende 25 jaar door de vergrijzing. Er zijn dus steeds meer mensen nodig die weten hoe goed om te gaan met mensen met dementie. Daarom ontwikkelden we trainingen voor kappers, tandartsen, winkel-, horeca- of bankpersoneel, maar ook voor vrienden, familie, buurtgenoten en verenigingsmaatjes.

 

zien is 1... doen is 2

 

Campagne Zien is 1 … Doen is 2!

Om steeds meer Nederlanders bewust te maken van wat zij kunnen betekenen voor iemand met dementie is op dit moment de commercial Zien is 1... Doen is 2! weer te zien op televisie en online. In het filmpje zie je reacties van mensen op iemand met dementie. Mensen herkennen de signalen van dementie niet altijd. Ze zien wel dat er iets aan de hand is, maar weten niet wat ze moeten doen. Het komende jaar blijven we campagne voeren.

Op naar de 300.000, help jij mee?

Omgaan met iemand met dementie is makkelijker dan je denkt. Met de juiste kennis en vaardigheden kun je niet alleen zien, maar ook doen!  Test in onze online training van 15 minuten wat jij al weet over dementie en bestel na afloop het Vergeet-mij-niet-speldje. Daarmee laat jij zien dat jij mensen met dementie een wam hart toedraagt. Net als Ineke. Zij volgde onze training en kon daardoor een mevrouw met dementie weer op weg helpen in de supermarkt!

Ik zag een mevrouw in de supermarkt die even geen raad meer wist. Ik sprak haar aan, vroeg of ik mocht helpen en samen vonden wij wat zij wilde.

 

280000 dementievriendelijk

 

Help mee om het begrip te vergroten!

Laat jouw e-mailadres achter op samendementievriendelijk.nl. Heb je dat al gedaan? Roep dan jouw vrienden, familie, buren en clubmaatjes op om hetzelfde te doen. Deel onze website op jouw social media kanalen. Zo help je mee de boodschap te verspreiden!

Deel onze website!

Help de kennis over omgaan met dementie te vergroten. Deel onze website via jouw social media!