Nieuws & media

 • echtpaar met tablet op bank
  woensdag 20 mei 2020
  Hoe maak ik een dementievriendelijke website?

  Een onderdeel waar nog veel terrein te winnen valt op het gebied van dementievriendelijkheid zijn websites. Juist nu is het internet ook voor mensen met dementie een belangrijk middel om met de wereld in contact te blijven.

 • Hulp bij sociaal contact met mensen met dementie

  Weet je even niet waar je het over moet hebben met iemand met dementie? De nieuwe gratis app ‘Dat ben ik’ helpt je om het gesprek aan te gaan.

 • Wel of niet op bezoek bij iemand met dementie?

  De overheid raadt af om bij mensen op bezoek te gaan die 70 jaar of ouder zijn en/of een kwetsbare gezondheid hebben. Mensen met dementie vallen in deze groep. Er geldt echter een uitzondering voor kwetsbare mensen die zelfstandig wonen en die een klein sociaal netwerk hebben.

 • Omgaan met mensen met dementie in tijden van COVID-19

  De uitbraak van COVID-19 heeft grote invloed op onze samenleving en directe invloed op het dagelijks leven. De overheid verzoekt ons dringend om bezoek aan ouderen en kwetsbare personen (dus ook mensen met dementie die nog thuis wonen) te beperken. Maar we kunnen nog wel iets voor hen betekenen!

 • woensdag 6 mei 2020

  Trainingen op locatie tot 1 september afgelast

  In verband met de maatregelen rond het coronavirus hebben we besloten al onze trainingen op locatie tot 1 september te annuleren.

  COVID19
 • Hoe laat je deze Pasen zien wie je niet vergeet?

  Vooral tijdens de paasdagen is het extra moeilijk dat we niet bij onze dierbaren kunnen zijn. We missen elkaar, maar: we vergeten elkaar niet! Daarom roepen we samen met Alzheimer Nederland iedereen op om dat te laten zien, met het Vergeet-mij-nietje als symbool.

 • Hans terug op tv!

  Inmiddels steunen meer dan 315.000 mensen onze beweging. Maar dat is nog lang niet genoeg! Alle 17 miljoen inwoners van Nederland zijn nodig voor een dementievriendelijke samenleving. Daarom is vanaf maandag 17 februari onze commercial ‘Zien is 1... Doen is 2' terug op tv. Deze keer met Hans.

 • Samen dementievriendelijk heeft iets te vieren!

  Begin van het jaar hebben we ons doel voor eind 2020 al behaald: 310.000 mensen geregistreerd op onze website. Het programma is daarmee succesvoller dan gedacht. Hoe komt dat eigenlijk?