Nieuws & media

 • meisje helpt man met dementie
  dinsdag 13 oktober 2020
  Nieuwe campagne ‘Wat kun je doen?'

  Je ontmoet een verwarde man op straat. Je wilt hem wel helpen, maar wat kun je doen? Onze nieuwe campagne ‘Wat kun je doen?’ geeft antwoord. De campagne richt zich speciaal op jonge mensen tussen de 18 en 25 jaar.

 • Horeca heet ook gasten met dementie graag welkom

  Moeite hebben om de menukaart te begrijpen, drukte ervaren, niet altijd begrepen worden door het personeel… voor mensen met dementie kan het bezoeken van een horecagelegenheid soms best lastig zijn. Ze bezoeken deze eerder als het personeel kennis heeft over het omgaan met gasten met dementie, zo blijkt uit onderzoek van Samen dementievriendelijk.

 • Trainingen Goed omgaan met dementie geannuleerd t/m 20 oktober 2020

  Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is besloten is om alle trainingen op locatie tot en met 20 oktober te annuleren.

 • Dementievriendelijk Den Bosch

  In Den Bosch wordt hard gewerkt aan een dementievriendelijke samenleving. Welzijnsorganisatie Farent gaat daarom de komende 3 jaren in de wijken Zuid, Binnenstad en Schutskamp, waar veel senioren wonen, aan de slag gaat om er dementievriendelijke wijken van te maken.

 • dinsdag 15 september 2020

  Campagne ‘Goed omgaan met dementie’

  Mensen met dementie proberen, net als iedereen, in deze gekke tijden het normale leven weer op te pakken. Ze gaan er weer vaker op uit; wandelen een blokje om, gaan naar de supermarkt en drinken ergens een kopje koffie. De kans dat je iemand met dementie in het dagelijks leven tegenkomt neemt dus weer toe. Soms hebben zij even hulp nodig. Hoe help je iemand met dementie op een goede manier op weg? Op die vraag geeft de campagne ‘Goed omgaan met dementie’ antwoord!

  goed omgaan met dementie
 • Campagne ‘Kan ik voor jou’ opnieuw op tv

  Op dinsdag 18 augustus start Samen dementievriendelijk opnieuw een campagne ‘Kan ik voor jou’, waarin we oproepen hulp te bieden aan mensen met dementie. Leuk detail: de commercial is genomineerd voor de Gouden Loeki Award van Ster reclame!

 • Eden Hotels dementievriendelijk

  Bij Eden Hotels is iedereen altijd welkom! Alle medewerkers dragen bij aan die uitstraling en dat gevoel. Daarom biedt de hotelketen haar medewerkers een online training 'GOED omgaan met dementie', speciaal gericht op de horeca.

 • Samen dementievriendelijk lanceert vernieuwde online training 'In je buurt'

  Mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben behoefte aan steun van hun buren, vrienden en verenigingsmaatjes. Omdat veel mensen wel willen helpen maar niet goed weten hoe, starten wij dinsdag 21 juli de campagne ‘Omgaan met dementie in je buurt’, waarin we oproepen om onze vernieuwde gratis online training 'In je buurt' te doen.