Noord-Holland Noord dementievriendelijk

Meedoen als inwoner van Noord-Holland Noord

Super dat jij mee wilt helpen om Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken! Met een klein beetje moeite kun je al veel betekenen voor mensen met dementie.

Een klein stukje makkelijker

Als wij als samenleving weten hoe om te gaan met mensen met dementie, maken we het voor hen een stukje makkelijker. Want zeventig procent van de mensen met dementie in Noord-Holland Noord woont thuis en doet net als jij hun boodschappen, regelen hun bankzaken, bezoeken een restaurant en reizen met het OV. Jij kunt deze mensen helpen met een veilig en vertrouwd gevoel de straat op te gaan.

Dus: help mee om Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken. Meedoen is gratis én eenvoudig en kost je maar 15 minuten van je tijd!

Noord-Holland Noord dementievriendelijk

Hoe werkt het?

  • Klik op de button 'Start de training'
    Let op: je komt op een pagina waar wij jou vragen om je aan te melden met je e-mailadres en postcode. Zo kunnen wij zien waar de beweging in jouw provincie het hardst groeit! Je ontvangt nooit ongevraagd mail van Samen dementievriendelijk
  • Klik in het uitklapmenu met het pijltje op 'Ik ben inwoner van Noord-Holland Noord'
    Het uitklapmenu vind je onder 'Jouw beroepsgroep, afdeling, organisatie'.
  • Start de training

Benieuwd wat je nog meer kunt doen?

Wanneer je de training hebt afgerond vindt je op het laatste scherm buttons naar tips over omgaan met mensen met dementie en informatie over wat je kunt doen om een mantelzorger van iemand met dementie tijdelijk te ontlasten. Met een klein beetje moeite kun je veel voor hen betekenen!

Noord-Holland Noord dementievriendelijk

Basistraining GOED omgaan met dementie

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.