Gratis online training In de mondzorgpraktijk

Gratis online training 'In de mondzorgpraktijk'

Een op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Ook als tandarts of mondhygiënist krijg je steeds vaker te maken met patiënten met dementie. Hoe ga je goed met hen om? Test je kennis in onze gratis online training 'In de mondzorgpraktijk'.

Stel je voor...

Een patiënt die al jaren bij jou in de praktijk komt, herkent jou niet meer en denkt dat jij zijn buurman bent. Hoe reageer jij? Of het voorbeeld uit deze video. Daarin zie je een dame met dementie aan de balie van een mondzorgpraktijk. Zij denkt dat ze een afspraak bij de kapper heeft, niet bij de tandarts. Leer hoe jij als tandarts, mondhygiënist of medewerker in de mondzorgpraktijk dementie kunt herkennen en goed kunt reageren als je een cliënt met dementie in de praktijk krijgt.

Hoe werkt de online training?

Deze gratis online training is gebaseerd op de ‘Doe GOED-methode’. Er zijn vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Elk onderdeel bestaat uit drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende situaties voorbij. Zo leer je stapsgewijs vaardigheden aan die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie, zodat je hen kunt helpen op het moment dat ze dat even nodig hebben. Het volgen van deze training kan eenvoudig online en kost je ongeveer 15 minuten!

gratis training In de mondzorgpraktijk

Doe de training samen met je collega's

Maak een team aan voor jou en je collega’s. Dit kun je doen door aan te melden of in te loggen en vervolgens via 'Mijn account -> Mijn teams' een team aan te maken. Nodig je collega's uit om de training te doen en vergroot samen jullie kennis over dementie en jullie vaardigheden in de omgang met mensen met dementie. Zo verbeter je de klantenservice van jullie praktijk!

Gratis online training In de mondzorgpraktijk

Om de training te kunnen doen vragen wij jou om je aan te melden met je e-mailadres. Zo kunnen wij zien hoeveel mensen onze trainingen volgen.