limburgse-bedrijven-dementievriendelijk

De Limburgse bedrijfsestafette

Omgaan met dementie op de werkvloer

Welkom op de pagina voor deelnemende organisaties aan de Limburgse bedrijfsestafette. Jouw organisatie wil dementievriendelijk worden en heeft jou gevraagd om één van de gratis online trainingen van Samen dementievriendelijk te volgen. 

https://vimeo.com/256377549

Samen maken we Limburg dementievriendelijk

In 2040 zijn er naar verwachting 41.000 mensen met dementie in Limburg. Dat zijn aantallen die er niet om liegen. Dementie raakt ons allemaal en iedereen kan zijn steentje bijdragen, ook jij! In de campagne 'Samen maken we Limburg dementievriendelijk' roepen Limburgse organisaties daarom hun medewerkers op om één van de gratis trainingen van Samen dementievriendelijk te volgen.

Toolkit voor deelnemende organisaties:

Speciaal voor alle deelnemende organisaties hebben wij een toolkit samengesteld met voorbeeldteksten voor de website, je nieuwsbrief of om de medewerkers op te roepen via het intranet.

Voor medewerkers: Doe een gratis online training 'Goed omgaan met dementie'

Zo werkt het

  • Start één van onderstaande trainingen. Daarin leer je dementie herkennen en krijg je in slechts 15 minuten praktische tips over hoe je iemand met dementie het beste kunt benaderen en helpen. 
  • Voor iedereen geschikt: Basistraining 'Goed omgaan met dementie'
  • De branchetrainingen zijn geschikt als je in een winkel, als tandarts of mondhygiënist, in de thuiszorg, op een gemeentehuis of als vrijwilliger werkt. Heb jij tijdens je werk veel telefonisch klantcontact? Doe dan de branchetraining 'Aan de telefoon'
  • Vul je (werk)emailadres in
  • Selecteer de organisatie waar jij werkt
limburgse-organisaties-dementievriendelijk
limburgse-organisaties-dementievriendelijk

Basistraining GOED omgaan met dementie

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

limburgse-organisaties-dementievriendelijk

Branchetraining 'Aan de telefoon'

Weet wat je moet doen als je een klant met dementie aan de telefoon krijgt. Deze training is geschikt voor mensen die regelmatig telefonisch klantcontact hebben. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met CZ.

limburgse-organisaties-dementievriendelijk

Branchetraining 'In de winkel'

Je kunt als medewerker of klant in een winkel, mensen met dementie tegenkomen. Doe de gratis training, zodat je hen goed kunt helpen.

limburgse-organisaties-dementievriendelijk

Branchetraining 'Op het gemeentehuis'

Werk je op een gemeentehuis en wil je inwoners met dementie goed te woord kunnen staan en kunnen helpen? Doe dan de gratis training op het gemeentehuis.

mondzorgpraktijk-dementievriendelijk

Branchetraining 'In de mondzorgpraktijk'

Weet jij wat je moet doen als je iemand met dementie in de praktijk krijgt? Test je kennis in deze speciale training, die ontwikkeld is in samenwerking met KNMT.

vrijwilligers-dementievriendelijk

Branchetraining 'In het vrijwilligerswerk'

Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Doe de training en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

thuiszorg-dementievriendelijk

Branchetraining 'In de thuiszorg'

Werk jij in de thuiszorg en bied je hulp aan cliënten met dementie? Test jouw kennis in deze online training. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Tzorg.

taxi-vervoer-dementievriendelijk

Branchetraining 'In de taxi'

Leer dementie herkennen en weet wat je moet doen wanneer je een klant met dementie vervoert. Je leert het in deze gratis training, die ontwikkeld is in samenwerking met Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) en Connexxion.

dementievriendelijk in de horeca

Branchetraining In de horeca

Als horecamedewerker krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Grand Hotel Huis ter Duin.
 

dementievriendelijk bij de kapper

Branchetraining Bij de kapper

Als kapper of hairstylist krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Qioz Zorgkappers.

dementievriendelijk bij de bank

Branchetraining Bij de bank

In het bankwezen krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet je hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met de Rabobank.