dementievriendelijk bij de kapper

Hoe reageer jij?

Een op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Ook als kapper of haarstylist krijg je te maken met klanten met dementie. Hoe ga je goed met hen om? Test je kennis in onze gratis online training 'Bij de kapper'.

dementievriendelijk bij de kapperStel je voor...

Een mevrouw staat tijdens het haar wassen plotseling op en zegt dat ze naar huis gaat. Hoe reageer jij? Leer dementie herkennen en hoe je goed omgaat met een klant met dementie.

dementievriendelijk bij de kapperSamen met je collega's

Maak een team aan voor jou en je collega’s. Nodig je collega's uit om samen de training te doen en vergroot jullie vaardigheden in de omgang met mensen met dementie. Zo verbeter je de klantenservice van jullie bedrijf!

dementievriendelijk bij de kapperKapper in opleiding?

De gratis online training 'Bij de kapper' kost je een kwartiertje van je tijd en is een mooie aanvulling op je opleiding. Roep je klasgenoten én al je leraren op om ook de training te doen!

In de omgang met dementie is nog veel te winnen

Deel daarom deze pagina en dit filmpje, zodat anderen ook de training kunnen doen. Meer kennis over het herkennen van dementie en hoe hiermee om te gaan is belangrijk voor een branche die bekend staat om haar menselijkheid!

   

dementievriendelijk bij de kapper

Over de online training

Deze gratis online training is gebaseerd op de ‘Doe GOED-methode’. Er zijn vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Elk onderdeel bestaat uit drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende situaties voorbij. Het volgen van de training kost je ongeveer 15 minuten!