Illegale vette paling van Selma's moeder
Schoonzwemmen in melk
Selma: "Mijn vader was een stroper. Nee, niet zo een met klemmen in het bos. Nee, mijn vader viste illegaal. En die illegaliteit zat hem dan vooral in het plaatsen van fuiken zonder vergunning. Mijn vader vond zo’n vergunning onzin. De sloten, het kanaal en de meren waren van ons allemaal. En als het heel hard waaide dan stond mijn vader rond vier uur in de ochtend op om die fuiken te legen. Met harde wind was het goed paling vangen. De gevangen paling liet hij eerst in een beun in de jachthaven schoonzwemmen. Daarna verhuisden de palingen in een ton achter het huis. In die ton zat melk. Door in de melk te zwemmen smaakten de dikke vette palingen minder naar modder en vet. De palingen, in die tijd waren er nog genoeg, werden door mijn moeder gebakken in een grote zwarte frituurpan die op het fornuis stond. Daarna kwam het belangrijkste: het geheime ingrediënt. Dit ingrediënt, kerrie, werd met zorg over de palingen gestrooid en daarna werden de palingen, terwijl ze nog warm waren, ingepakt met aluminiumfolie en in de kelder gezet om af te koelen. In één woord heerlijk en een recept om nooit te vergeten…"
Dit heb je nodig:
- Heel veel dikke palingen
- Veel melk
- Kerriepoeder (afhankelijk van de hoeveelheid paling)
- Aluminiumfolie
- Grote ouderwetse gasfrituurpan
- Nieuw frituurvet
De beschrijving van het recept vind je in het verhaal van Selma.
Bekijk alle onvergetelijke recepten
Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon! De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.
Volg ons!
Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.