Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Herken jij iemand met dementie?

Wist je dat 290.000 mensen in Nederland dementie hebben? Zij kunnen in situaties terecht komen waarin ze hulp nodig hebben. Deze hulp kun jij ze bieden! Hiervoor moet je wel de signalen van dementie weten te herkennen. Een voorbeeld van een signaal is vergissing in tijd en plaats. Weet jij hoe je hiermee omgaat?

Hoe werkt de online training?

Kun jij Willem helpen?

Willem staat bij de bakker en weet zijn pincode niet meer. Vergeetachtigheid is één van de signalen van dementie. Weet jij hoe je hiermee omgaat? Doe de gratis online training van 15 minuten.

 

Willem commercial samen dementievriendelijk
0 mensen in Nederland gingen jou voor en zijn dementievriendelijk!

Waarom dementievriendelijk?

Er zijn op dit moment 290.000 Nederlands die dementie hebben. Dit aantal zal waarschijnlijk verdubbeld zijn in 2050. Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is dus een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Er moet voorkomen worden dat zij onzeker worden door de dementie en thuisblijven, want daardoor vereenzamen ze. Dat gun je niemand! 

Dat vraagt om begrip en hulp van jou en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen. Dit doe je door onze gratis training van 15 minuten te volgen. 

Marijke dementie commercial dementievriendelijk 2022