Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Training op locatie

In deze training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.

 • Deze training duurt 2,5 uur.
 • De Training op locatie wordt gegeven door twee door ons opgeleide trainers.
 • De locatie wordt verzorgd door de aanvrager (incl. laptop, beamer en geluid).

Kosten voor een Training op locatie zijn: € 15,00 per deelnemer van een niet-commerciële partij, € 25,- per deelnemer van een commerciële partij en gratis voor vrijwilligers/algemeen publiek.

Wil je meer weten over de Trainingen op locatie? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel ons op 033 - 303 2504.

 

Training op locatie omgaan met dementie

Live online training

In deze groepstraining leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel gaat over dementie en vooral over hoe je dementie kunt herkennen. In het tweede deel krijgen de deelnemers informatie over onze GOED-methode. Op diverse momenten is er interactie tussen de deelnemers en de trainers en kunnen er vragen gesteld worden.

 • De groepstraining vindt live en online plaats via Microsoft Teams en duurt ongeveer 1,5 uur (inclusief een korte pauze).
 • Er kunnen maximaal 15 deelnemers deelnemen (minimaal 10).
 • Alle deelnemers volgen individueel de training via een eigen verbinding, de deelnemers zijn dus niet op locatie aanwezig.
 • De training wordt gegeven door twee door ons opgeleide trainers.

Kosten voor een Live online training zijn: Voor commerciële partijen berekenen we een eenmalig tarief van 75 euro per training. Voor overige partijen zijn er geen kosten aan verbonden.

Wil je meer weten over de Live online trainingen of een live training aanvragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel ons op 033 - 303 2504.

Live online training dementie alzheimer herkennen

Themabijeenkomst ‘Iedereen doet mee’

Speciaal voor verenigingen bieden we een gratis themabijeenkomst aan: Iedereen doet mee. Omgaan met mensen met dementie. Deze bijeenkomst is bedoeld voor buurthuizen, voor sport-, muziek- en hobbyverenigingen die te maken hebben met mensen met dementie. De bijeenkomst geeft de medewerkers en vrijwilligers laagdrempelige en makkelijke handvatten mee over het omgaan met mensen met dementie. Op deze manier kan iedereen mee blijven doen, ook mensen met dementie.

 • Maximum aantal deelnemers themabijeenkomst: 50 (minimaal 15)
 • Deze bijeenkomst duurt 1,5 uur
 • De themabijeenkomst wordt verzorgd door twee trainers
 • Speciaal voor verenigingen
 • Kosten: gratis
Training samen dementievriendelijk in de buurt

Volg ons!

Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.